Órái vannak hátra: több mint egymilliárd forintot bukhat a lottónyertes

A játékosnak órái vannak hátra, hogy átvegye a nyereményét.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.06.07.
Módosítva: 2024.06.07.
határidő lottó szerencsejáték nyeremény pénz

Mindenki arról álmodik, hogy egyszer az ő számait húzzák ki egy lottósorsolás alkalmával. Ilyenkor sokan eljátszanak a gondolattal, hogy mire költenék az összeget.

Nincs sok ideje a játékosnak, hogy átvegye a nyereményét Fotó: Pixabay

Egy játékos álma most köddé válhat, miután elveszítheti 2,9 millió dolláros (több mint 1 milliárd forint) nyereményét, ha nem jelentkezik a lottózóban a győztes szelvénnyel. Az illető a Mega Millions játékán nyert, amelyet Los Angelesben vásároltak 2023-ban, de ma (június 7-én) 17 órakor lejár a szelvény beváltásának a határideje.

Ha a nyertes az előbb említett időpontig nem jelentkezik, akkor elveszíti a neki járó 2 941 708 dollárnyi összeget. A szelvény tulajdonosának a határidő lejártáig fel kell keresnie a kaliforniai állami lottó kilenc irodájának egyikét, hogy igényt tarthasson a nyereményére.

Az ismeretlen nyertes a tavaly december 12-i sorsoláson vásárolta a szelvényt a Los Angeles-i 11280 National Boulevard-on található SK benzinkúton. A kaliforniai lottó szabályai szerint a Mega Millions öt számmal rendelkező győztesének a sorsolás napjától számított 180 napjuk van arra, hogy nyereményüket átvegyék.

Az állami lottótársaság arra biztat minden játékost, ellenőrizzék, hogy az esetleges nyertes szelvényt meddig tudják beváltani. Amennyiben a 2,9 millió dolláros (több mint 1 milliárd forint) nyereményért nem jelentkezik senki, akkor az összeg egy kaliforniai állami iskolákhoz kerül – számol be róla az Unilad.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás