„B**d meg, nyertem!” – Milliomos lett a nagymama, Marika 92 milliót nyert a lottón – Fotók

Sokan csak kacérkodnak a gondolattal, hogy egyszer nyernek a Skandináv lottón, de egy magyar családnak mindez valósággá vált. Tímár Tímea édesanyja, Marika minden héten megjátszotta a szerencseszámait, egyik évben pedig rámosolygott a szerencse: közel százmillió forint ütötte a markát!



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.06.06.
Módosítva: 2024.06.06.
lottómilliomos Skandináv lottó pénz

Sosem fogja elfelejteni a Tímár család, mekkora szerencse érte az édesanyjukat. Mária 7 éve, 2017-ben sétált be az egyik kiskunfélegyházi lottózóba. Az esélytelenek nyugalmával tette meg a szerencseszámait a Skandináv lottón, hátha megnyeri a lottófőnyereményt. Amikor pedig kihúzták őket, a szívéhez kapott. Közel százmillió forintot nyert!

Közel száz milliót nyert egy kiskunfélegyházi család /
Közel száz milliót nyert egy kiskunfélegyházi család / Fotó: Mónus Márton

„Mondjátok már, mi van?!”

Az idős asszony már nem él, ezért a lánya mesélte el a különleges történetét. „Még most is alig hiszem el, hogy nyert anya” – kezdte el mesélni a 43 éves Tímea, Mária gyermeke.

Mária 2017. február 8-án vasárnap sétált be a kiskunfélegyházi lottózóba. Elővette a pénztárcáját és megjátszotta azokat a számokat a Skandináv lottón, amiket mindig is szokott: 3,8,14,17,20,28, 32 A bűvös számsorban érdemes volt hinnie az idős nőnek: a számokkal több mint 92 millió forintot nyert a Skandináv lottón!

Tímea Londonban lakott, amikor az édesanyja lottómilliomos lett. Még most is tisztán emlékszik, amikor a szülei közölték vele a hírt. 

Apukám pánikszerűen hívott fel telefonon, hogy azonnal csörögjek rá anyára. Nem értettem, mert ott volt mellette. Megtettem. Nagyon megijedtem, azt hittem baj van, mert bőgtek, zokogtak. Kérdeztem, »ugye nem halt meg senki? Mondjátok már meg, mi van?!« Anya erre azt mondja: »b@zd meg, Tímea, nyertem a lottón!«

 – emlékezett vissza a 43 éves nő, hogy örvendezett az édesanyja.

A szerencsés számokkal Mária 92,5 milliót nyert. A pénzt a családjára költötte /
A szerencsés számokkal Mária 92,5 milliót nyert. A pénzt a családjára költötte / Fotó: olvasói

A családnak az adrenalinszintje hetekig az egekben volt. Sosem hitték volna, hogy egyszer ők is vihetnek haza „nagy nyereményt”. Az idős asszony gondosan bánt a tízmilliókkal. Minden forintjára vigyázott. Mária a nagyobb részét megtartotta a férjével. Maradandó dolgokba fektették a pénzt. „Vettek egy nagyobb házat, a régit pedig felújíttatták és egy tanyába is befektettek. Lett pár állatuk, meg ültettek sok gyümölcsfát a telkükre. Vásároltak autót, szép bútorokat. Vigyáztak a pénzre” – emlékezett vissza Tímea.

Tímea (balra) az édesanyjával, a lottómilliomos Máriával (jobbra) /
Tímea (balra) az édesanyjával, a lottómilliomos Máriával (jobbra) / Fotó: Metropol olvasó

A pénz nem veszett el, átalakult

Mária a négy gyermekéről sem feledkezett meg, a többi pénzt köztük osztotta szét. Tímea tízmillió forintot kapott a mesés összegből. Az akkor még Londonban élő nő a gyerekei kívánságait teljesítette először. 

Megvettem a gyerekeimnek az álom számítógépeiket, egymillió forintba kerültek, a mai napig megvannak. Jó drága volt, most így visszagondolva

 – mondta nevetve Tímea, aki magáról sem feledkezett meg.

A tízmilliókat érő szelvény /
A tízmilliókat érő szelvény / Fotó: Metropol olvasó

A nő amióta az eszét tudja, odavan a bolhapiacokért. Amint a gyermekeinek megvett mindent, amit kértek, London bolhapiacai felé vette az irányt, és értékes tárgyakra vadászott. 

Rengeteg afrikai maszkot, és egyéb értékes tárgyakat vásároltam. Van olyan maszkom, amit több millió forintra becsültek. Mivel imádom a Sausage dogot, egy fajtisztát vettem magamnak, ami több mint 200 ezer forintba került. Pont hétéves, Sausage-nak hívom. A legtöbbe egy lézeres szőrtelenítő került, 300 ezer forint volt

 – mondta kedélyesen.

A mesés vagyont 7 év alatt elköltötték, de gondosan bántak vele, és tárgyakba, házba, autóba fektettek. 

„Anya mindig gondosan kezelte a pénzt, bölcsen bánt vele, és ezt mi is örököltük a gyerekeivel” – mondta büszkén Tímea, hozzátéve: 16 évig nem lottózott, mert nem hitt benne, hogy néhány szám milliókat érhet. A szerencsés nap óta viszont törzsvendég a közeli lottózóban. 

Hátha rámragadt a szerencséje anyunak

 – zárta szavait nevetve.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás