„Haza akarok menni a dinoszauruszaimmal játszani” – Ötéves kisfiú küzd kórházban az életéért

Csak egy normális gyerekkort szeretnének a halálos betegséggel küzdő kisfiúnak a szülei.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.06.17.
Módosítva: 2024.06.17.
kórház csontvelőátültetés betegség donor

„Apa, focizhatunk?” – A 38 éves blackburni Mo Hussain számára ezek a világ legszebb szavai, mert azt jelentik, hogy ötéves kisfiának, Eesának jó napja van. 

ápolónő, kórházi dolgozó
Fotó: Pexels

A kisgyermeknek ugyanis őssejtekre van szüksége, így édesapja minden egyes nap azon dolgozik fáradhatatlanul, hogy megfelelő donort találjon a számára. A család megpróbáltatása újév napján kezdődött, amikor Eesa rosszul kezdte érezni magát, majd elsápadt. Szülei aggódni kezdtek érte, így kórházba vitték, ahol minden szülő legrosszabb rémálmával szembesültek. 

Még aznap csontvelőbiopsziát végeztek rajta, ami kimutatta, hogy Eesa egy ritka, életveszélyes betegségben, az aplasztikus anémiában szenved. Ez azt jelenti, hogy a csontvelője és az őssejtjei nem termelnek elég vörös- és fehérvérsejtet és vérlemezkét. 

„Haza akarok menni, és játszani a dinoszaurusaimmal” sírt Eesa, amiért Mo szíve megszakadt. 

Az egyetlen gyógymód a megfelelő donortól származó csontvelőátültetés lenne a beteg kisfiú számára. Elkeserítő módon Eesa családjában senki sem alkalmas donornak. Így amíg a tökéletes jelöltre várnak az orvosok egy csövet helyeztek Eesa mellkasába, hogy azon keresztül kapja meg a szükséges gyógyszereket, és vért tudjanak venni tőle. Hogy kevésbe legyen ez fia számára ijesztő Mo vett egy műanyag csövet és a mellkasára ragasztotta. 

„Ő a legbátrabb ötéves Nagy-Britanniában. De mi csak egy normális gyermekkort szeretnénk neki. Egy élet megmentése olyan, mintha az egész emberiséget mentenénk meg” – tette hozzá reménykedve az édesapa. 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás