„A szívem megszakad...” – Már a fájdalomcsillapítók se segítenek a csontrákos Hannának





A 8 éves Hanna már ötéves kora óta küzd a szörnyű betegséggel, a Ewing-szarkómával. A kislányt nem tudták teljesen megszabadítani a daganattól, emiatt félő, hogy bármikor kiújulhat a betegsége.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2024.05.10.
vizsgálat betegség daganat család

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a 8 éves bényei kislány már évek óta küzd szörnyű betegségével. Hanna csupán ötéves volt, amikor kiderült, hogy csontrákos. Orvosai azonnal megműtötték, ám nem tudták teljesen megszabadítani a daganattól, mikroszkopikus részek maradtak a kislány testében, amelyek bármikor aktiválódhatnak. Hanna emiatt állandó ellenőrzés alatt áll. A legutóbbi vizsgálat eredményei sajnos rossz hírrel szolgáltak.

Hanna eredményei nem túl biztatóak  Fotó: Máté Krisztián

Pár napja lettünk figyelmesek arra, hogy Hanna ugyanazokat a furcsa mozdulatokat csinálja, mint 2020-ban, mikor kezdődött a betegsége. Fájlalja a gerincét és mindkét lábát, éjszaka nem alszik, fel-felsír, forgolódik. Tegnap azt mondta, hogy nem bírja tovább ezeket a fájdalmakat

– sorolta az édesanyja, Krisztina.

A kislánynak már öt hónapja nem volt MR-vizsgálata, ezért a család úgy döntött, hogy nem várnak tovább és bármilyen nehéz anyagi helyzetben is vannak, magán- úton kivizsgáltatják Hannát.

„Én azt hiszem, nem vagyok túl aggódó, de a Ewing-szarkóma egy igazi szörnyeteg, tünetmentesen rövid idő alatt szétszórja magát az egész testben. Ugyan folyamatosan anyagi nehézségekkel küzdünk, hiszen Hanna apukája alkalmi munkákat tud vállalni, de inkább nem eszünk, csak Hannának minden meglegyen” – mondta el lapunknak korábban az anyuka.

A kislány minden nap küzd az életéért  Fotó: Facebook/HanNapló

A rettegve várt vizsgálati eredmények a napokban meg is érkeztek, ám nem szolgáltak jó hírrel a családnak.

Ma megkaptuk az április 20-i MR eredményét. Még mindig van kis kontrasztanyag-halmozódás a gerincén. A bal comb területén kiterjedt csontvelői ödémaszerű jeladást láttak, ezek mellett szinte mindenhol jelzik a nyirokcsomóit

– fejtette ki Krisztina, aki azt is elmondta, hogy a kislánya orvosa szerint egyelőre ezzel nincs semmi teendő, viszont ha megérkezik Hanna vérképeredménye, bőrgyógyászati és ortopédiai vizsgálatai, akkor jelentkezniük kell nála. A csoda- gyermek azonban nem érzi jól magát, fájdalomcsillapítók nélkül képtelen elviselni a borzasztó fájdalmakat, amik éjjel-nappal gyötrik. Sokszor még gyógyszerek segítségével sem hagy alább a fájdalom és éjszaka sem tud aludni a kislány.

„Valahogy nincs jól Hanna, kezelhetetlen lett az ekcémája és hirtelen sok fekete anyajegye lett az egész testén. Borzasztóan fáradékony, kedden is sírva fakadt az itthoni matematikaórán, hogy nem bírja” – mondta Krisztina.

Ha ez nem lenne elég próbatétel a családnak, Hanna újra lepkehimlős lett, pedig decemberben volt.

Megmondom őszintén, nem vagyok túl nyugodt, hiszen egészségügyisként tudom, hogy ez azt jelenti, hogy Hanna immunrendszere borzasztóan alacsony szinten van és kedvez az alapbetegségének, hogy újra támadhasson

– mondta.

Hanna is nagyon szomorú, hiszen semmilyen közösségbe nem mehet, így elmarad a játszóterezés is, ami nagy kedvence.

Annyira keservesen, hatalmas könnyekkel sírt, hogy a szívem megszakad. Bármilyen nehéz is, mert nagyon nehéz látni Hannát küzdeni, szenvedni, tehetetlenül, menni kell tovább, mindig tovább! 

– zárta gondolatait Krisztina.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás