Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben





Sokak fenyegetést látnak benne.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.30.
űrtörmelék UFO égitestek bolygó

Gyakori mondás, hogy az univerzum tele van titkokkal. Ezzel nem is tud vitatkozni senki, hiszen a világűr végtelennyi teret és időt ölel fel, az ember ideje véges, és az univerzumnak csak kis szeletét tudja kémlelni. Ebből kifolyólag természetes. hogy nagyon keveset tudunk a minket körülölelő világűrről, és bármikor felderenget valami, aminek létezéséről még csak nem is tudtunk. Mivel azonban már messzi galaxisokat is látunk az űrteleszkópjainkkal, ezért azt gondolnánk, hogy csaját naprendszerünket jól ismerjük. Úgy tűnik azonban, hogy tévedtünk. 

Lehet egy másik bolygó is naprendszerünkben 

Mivel távoli galaxisokat is képesek vagyunk már kémlelni, azt gondolnánk, hogy a saját naprendszerünkről mindent tudunk. Ez azonban nem igaz, és az utóbbi napok szenzációs felfedezései csak azt bizonyítják, hogy van még mit sepregetnünk a saját portánkon. Égitestek különös csoportosulására lettek ugyanis figyelmesek a tudósok, ami megerősítette azt, ami eddig csak hipotézisként élt a csillagászok fejében.





Úgy gondolják ugyanis, hogy a naprendszerünk peremén van egy kilencedik bolygó, amelyet eddig más égitestek, űrtörmelékek rejtegettek előttünk. Most a Neptunuszon túl a törpebolygók keringésének megváltozásából arra következtetnek, hogy valaminek lennie kell ott, aminek a garvitációs mezeje befolyásolta a kisbolygók keringési pályáját. A California Institute of Technology tudósai azt mondták, hogy nem tudják elképzelni, hogy ne legyen ott egy kilencedik bolygó - írja a DailyStar

Vannak természetesen szkeptikus hangok is. Az UFO-hívők úgy gondolják, hogy eddig azért nem láthattuk ezt a bolygót, mert idegenek rejtették el előlünk. Most pedig, hogy megláttuk őket, nagy fenyegetést jelentenek az emberiségre nézve. 

 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás