Összefogtak a hajléktalan idős szakiért - lakhatást, munkát keres





Többen is segítséget ajánlanak a lapunk által bemutatott, munkát és lakhatást kereső nyugdíjas férfinek. Papp László reménykedik, hogy sorsa megoldódik.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2024.04.29.
hajléktalan nyugdíjas férfi munka

Máris többen segítséget ajánlottak a lapunkban bemutatott, hajléktalansággal fenyegetett  nyugdíjasnak. Mint írtuk, a férfi egy kézzel írt, utcai hirdetésben keresett megoldást a problémájára. Lakhatást és munkát kért, nem pedig adományokat. Több olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy szeretne többet megtudni róla.

Papp László sosem adja fel!  Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

Papp László 1975-ben vette feleségül első hitvesét, akitől született egy ma már 46 éves fia. Később elváltak és újra megnősült, de a második házassága sem bizonyult tartósnak, viszont született még egy gyermeke. A férfi egy barátja révén a III. kerületben helyezkedett el a bölcsődéket ellátó szervezetnél. 16 évig dolgozott ott. 

2007-ben megtámadott egy nyirokrendszeri daganat, de a rákból sikerült felépülnöm. Már nincs belőle semmi gond

 – mesélte a Metropolnak László.

A 70-es években, a katonaság előtt, esti tagozaton elvégzett egy épületgépészeti technikusi iskolát, de a vizsgákat végül nem tette le, a szakmában nem dolgozott. Állítása szerint csupán az akkori barátnője kedvéért jelentkezett a képzésre.

"Villanyszerelőként, gépkocsivezetőként és biztonsági őrként kerestem a kenyeremet" – árulta el László.

A nyugdíjas hiszi, hogy rendeződik az élete.  Fotó: Bánkúti Sándor / Metropol

A kisebbik fiammal jó a kapcsolatom, de vidéken, Budapesttől messze élnek, ráadásul a településükön belül 20 percet kellene hozzájuk gyalogolnom a vonattól. Ez nekem körülményes és nehézkes lenne a beteg, fájós lábammal. 15 évvel ezelőtt kopni kezdett a porckorongom. Ha minden jól alakul, május végén megműtik. A nagyobb gyermekemmel sajnos összevesztünk, mert nem egyezett a véleményünk 

– mesélte László a családi körülményeiről.

Az idős férfinek nincs saját otthona, jelenleg ismerősöknél húzza meg magát.

A férfi történetéről szóló írásunkhoz többen is hozzászóltak a Facebookon. Volt, aki lakhatást ajánlott Lászlónak, más arra biztatta a nyugdíjast, hogy vegye fel vele a kapcsolatot. Mi közvetítjük a felajánlásokat, és Lászlóval együtt bízunk abban, hogy megoldódik a lakhatása, dolgozhat még annyit, amennyit tud és gondoskodhat magáról. 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás