„Meg fognak ölni” – kiabálta, majd a rendőri intézkedés során életét is vesztette





Az elfogott pszichiátriai beteg férfi olyan sokkot kapott, hogy kórházba került, majd elhunyt.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.04.04.
rendőrség intézkedés halál

Rendőri intézkedés közben olyan sokkos állapotba került egy szlovák férfi, hogy végül életét vesztette. Történt ugyanis, hogy Popradon egy Peter nevezetű, pszichiátriai kezelés alatt álló férfi az autójával úgy haladt a városban, hogy a kerekekkel felhajtott a járdaszegélyre, amivel felhívta magára a rendőrök figyelmét. A hatóság ezt követően  egy benzinkúton őrizetbe vette őt. Barátja elmondása szerint Peter ekkor segítségért kiáltozott, valamint azt kiabálta, hogy meg akarják ölni őt.

Flashing,Lights,Of,The,Police,Car,Into,The,Checkpoint,In
Rendőri intézkedés közben vesztette életét a pszichiátriai beteg. Fotó: ChiccoDodiFC / Shutterstock (illusztráció)

Petert végül a helyi rendőrörsre vitték, ahova azonban be kellett vinni később a férfi 71 éves édesanyját, Alenát is, aki fiára úgy lelt rá, hogy a férfi megbilincselve, véres szájjal, vérző fejjel és vörös szemekkel ült megbilincselve a folyosón, körülötte számos rendőrrel. Peter, anyját látva azonnal újra kiabálni és vonaglani kezdett. Ekkor a rendőrök megkérték őt, hogy nyugtassa meg a fiát, de Alena úgy vélte, hogy fia már olyan sokkos állapotban van, hogy rajta már csak az a lőcsei pszichiátria tud segíteni, ahol fiát január óta kezelték.

A rendőrök azonban közölték vele, ezt nem tehetik meg. 

Azzal érveltek, hogy Peter nem adta beleegyezését, édesanyjáé pedig nem elég ilyen esetben

– írja a paraméter.sk. 

Petert végül autóba tették és a poprádi kórházba vitték vér- és vizeletvételre. Viselkedése miatt azonban ott a biztonsági őröket értesíteni kellett. Ezt követően nem sokkal később hordágyon vitték őt ki az intézményből, majd újra autóba került. Alena ekkor abban bízott, hogy visszaviszik fiát a pszichiátriára, de nem így történt. Közölték vele ugyanis, hogy újra a rendőrségre tartanak, mert őrizetben akarják tartani Petert.

Oda azonban már nem értek be, miután Peter a visszaút során eszméletét vesztette. Újra kórházba vitték, ahol újraélesztették, majd az intenzív osztályra helyezték. Mint kiderült, Peter agyi tevékenysége leállt, de a gépek életben tartják. Másnap azonban, amikor Alena bement a fiához, az orvosok közölték vele, hogy Peter kritikus állapotban van. Az agyában lévő duzzanat pedig egyre nő, aminek hatására a belső szervei is elkezdtek leállni.

Petert, aki pénzügyi tanácsadóként és lemezlovasként dolgozott, végül boncolás alá vetették halálát követően. Tragédiáját egy bizottság vizsgálja. A kérdés: hibáztak-e a rendőrök az eljárás során?





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás