Hátborzongató egérkísérletet hajtottak végre a tudósok, óriási áttörést jelenthet az emberiség számára

Sikerrel járt a kísérlet, ez pedig nagyon izgatottá tette a szakembereket.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.14.
Módosítva: 2024.04.14.
kísérlet tudós egér

Néha elég érdekes gondolataik vannak a tudósoknak, ugyanis van, hogy azon jár az eszük, hogy milyen jó lenne esetleg olyan különleges tulajdonságokkal rendelkezniük az embereknek, mint egyes állatoknak. Gondoljunk csak bele, hogy mennyire hasznos lenne például az, ha úgy visszanőnének az elvesztett végtagjaink, mint a gyíkok farka.

egér
Illusztráció/Fotó: Shutterstock

Nos, egy kínai csapatnak elképesztő áttörést sikerült elérniük ezen a téren egy elég hátborzongató, egereken folytatott kísérletnek köszönhetően, ugyanis:

szarvassejteket ültettek az egerekbe, akik ennek hatására elkezdtek miniagancsokat növeszteni.

És hogy ez miért is olyan nagy dolog? Azért, mert így célzottan sikerült elérniük a szakembereknek egy olyan genetikai fejlődést, ami elindíthat minket azon az úton, hogy pár év múlva akár már az emberek is visszanöveszthetik az elvesztett végtagjaikat, belső szerveiket – vagy esetleg egyéb különleges állati tulajdonságokra tehetnek szert.

Persze még hosszú az út, rengeteg kísérlet és vizsgálat kell ahhoz, hogy egyáltalán az emberek közelébe kerüljön egy ilyen dolog. De az biztos, hogy ez történelmi jelentőségű lehet, ami akár teljes egészében megváltoztathatja az emberiség jövőjét.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás