Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait





„Nagyon félhet a baloldal: Pikó támogatói már az első éjszaka törtek-zúztak” – mondta Kocsis Máté, miután elindult a kampány, és éjszaka letépdesték a Fidesz–KDNP plakátjait Józsefvárosban. Terézvárosban szintén ezt a játékot űzik.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.04.24.
Módosítva: 2024.04.24.
Józsefváros Terézváros gyűlöletkampány plakát

Durván szétverik, rongálják a Fidesz–KDNP közterületen lévő választási plakátjait, ilyen mértékben korábban még nem szabadultak el az indulatok. Az 50 ezer forint alatti kár szabálysértésnek, a fölött bűncselekménynek számít. Mindezt éjszakánként művelik, egy elkövető már meg is bánta Józsefvárosban, hiszen elfogta a rendőrség. Terézvárosban szintén gyűlöletkampányt folytat a baloldal.

Gyakran Pikó plakátja kerül a Fidesz–KDNP plakátjának helyére Fotó: Facebook

Bár korábban is volt példa kampány idején a gyerekes plakátrongálásokra, ilyen mértékű és szervezett még sohasem volt, mint ma Budapesten, ahol e téren gyökeret vert az erőszak. Óbudán nemrég megtámadták a Fidesz-irodát, ahogyan Józsefvárosban is betörték a helyi Fidesz-iroda ablakát, amely ripityára tört. Az elkövetőt elkapták, és kiderült: Jámbor András egyik mozgalmának aktivistája volt. Józsefvárosban most, ahogy elindult a kampány, például egyértelműen látszik, hogy bizonyos utcákra „szakosodtak” a plakátrongálók, és Terézvárosban is módszeresen tépkedik le és rongálják meg a kifüggesztett hirdetményeket.  

Elkapták az első rongálót a rendőrök

A VIII. kerületben már az első éjszaka rongáltak, egy elkövetőt a rendőrség el is kapott – írta meg Szilágyi Demeter fideszes önkormányzati képviselő közösségi oldalán. 

Köszönet a rendőrségnek, akik már fülön is csípték az elsőt rongálót. Betörhetik az irodánk ablakát, letépkedhetik a plakátjainkat, de mi csak megyünk tovább, mert mi változást akarunk a kerületben, mert Józsefváros jobbat érdemel!

„Jó látni, hogy mekkora az idegesség náluk, mindjárt a kampány elején”

Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, Józsefváros korábbi polgármestere is szóvá tette az esetet.

Kocsis Máté, MTI
Kocsis Máté szerint a baloldal érzi bukásának szelét, azért pánikol... Fotó: MTI

„Józsefvárosban már a kampányrajt éjszakáján megrongálták Jámbor András erőszakos antifái Sára Botond plakátjait.
Nem is csoda az erőszak, az aurórás antifák vertek félholtra másfél évvel ezelőtt ártatlan embereket Budapest utcáin, és szintén Jámbor »harcostársa« törte-zúzta össze februárban a kerületi Fidesz irodát” – mondta. 

Jámbor és Pikó András mögött külföldről finanszírozott szervezetek és személyek állnak, ennek részletes bemutatására készülünk a kampányban dokumentumokkal, nevekkel, adatokkal, szerződések bemutatásával. Nyilvánosságra hozzuk, kiknek és milyen szervezeteknek játszották ki az önkormányzati pénzeket, és azok hogyan kapcsolódnak a Soros-birodalomhoz. Az éjjel történtek ellenére jó látni, hogy mekkora az idegesség náluk mindjárt a kampány elején

– mondta Kocsis az ügyben, hozzátéve: „Jámborék Szikra mozgalmának szellemi elődei száz évvel ezelőtt is ellenfeleik megfélemlítésére és fizikai megsemmisítésére törekedtek, ezért semmin nem csodálkozunk, de üzenjük nekik: nem félünk, ki fogjuk szabadítani Józsefvárost a dollárbaloldal fogságából!” 

Terézvárosban is áll a bál

A rongálók módszeresen, egy-egy területről tépik le a plakátokat, gyakran az összeset Fotó: Olvasói

 Sorra rongálják meg és tépik le a VI. kerületi Fidesz–KDNP plakátjait is, a rongálók éjszakánként indulnak neki a városrészben itt is. Kovács Balázs, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje feljelentést tesz, hiszen a kár 50 ezer forint fölötti.

Kovács Balázs feljelentést tesz Fotó:  Facebook

Módszeresen rongálnak, egyelőre összegyűjtjük a sérült plakátokat. A Nyugatinál az összes plakátomat leszedték, a földön hevertek. Többnyire a miénket letépték, és a helyébe tették Soproni, illetve az aktuális baloldali jelölt közös plakátját. A gyanúnk szerint a Momentum plakátozó brigádja áll az ügy mögött

– mondta a Metropolnak Kovács Balázs.

A Fidesz–KDNP plakátját letépték, helyére pedig a baloldal hirdetményét rakták Fotó: Olvasói

 A terézvárosi Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje hozzátette: „Feljelentést fogunk tenni az ügyben, hiszen bőven túllépi a kár mértéke a szabálysértést, így ez már bűncselekmény”. 


 





 





Ezeket olvastad már?
Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Borzalmas baleset Ceglédnél, gyerekek vannak életveszélyben

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Macskafogó fantom kísért Újbudán – ügyes trükkel cserkészi be az áldozatait – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás