„Borzasztóan sajnálom Dominikot” – autista kisfiútól loptak biciklit a 13. kerületben





Vigasztalhatatlan az a 6 éves autista kisfiú, akinek a biciklijét a húsvét előtti szombaton lopták el a saját lakásuk lépcsőházából. Dominik napok óta ki sem lát a könnyekből, számára a Batman-járgány pótolhatatlan.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.04.04.
Módosítva: 2024.04.04.
bicikli Batmobil Felfoghatatlan veszteség lopás trauma

A 13. kerületi Gidófalvy utcai lakótelep általában 3 testvér kacagásától hangos, akik önfeledten és boldogan bicikliznek fel-le a környéken. A triumvirátus azonban húsvétvasárnap darabjaira hullott, ugyanis Dominik biciklijét szombat éjjel valaki meglovasította. Az autista kisfút és édesanyját borzasztóan megviselték a történtek.

Dominik és testvérei imádnak biciklizni Fotó: olvasói

Niki egy kerületi Facebook-csoportban adott hangot felháborodásának, ugyanis elképzelni sem tudja, hogyan lehet valaki képes arra, hogy meglopjon egy ártatlan gyereket. A fiatal nő lapunknak arról is beszámol, hogy 6 éves gyermeke autista, így nincs könnyű helyzetben: nem egyszerű neki elmagyarázni, hogy ellopták a biciklijét, megfosztva őt kedvenc időtöltésétől.

Hétfőn délelőtt szerettünk volna elmenni a gyerekekkel biciklizni, amikor megdöbbenve tapasztaltam, hogy nincs meg Dominik biciklije

– kezdi lapunknak Niki, aki köpni-nyelni nem tudott megdöbbenésében, hiszen 3 és fél éve laknak itt, de hasonló eset még sosem fordult elő velük. A tolvaj akkor mehetett be a tűzvédelmi okok miatt kulccsal nem zárható tárolórészbe, amikor a család nem volt otthon, ugyanis a kis bicikli épp két másik bicikli között volt letámasztva, így a családtagok vagy a házőrző minden bizonnyal meghallotta volna a zajt, ha valaki megpróbálja elvinni a biciklit.

Íme az ellopott járgány Fotó: olvasói

Borzasztóan sajnálom Dominikot, ráadásul nagyon zavar, hogy sírásával zavarja a lakóközösséget

– fejti ki érzését Niki, aki szerint bár a gyerekei igen hangosak, amennyire csak lehet, próbálják meghúzni magukat, hiszen jelenleg csak albérleti joggal rendelkeznek a lépcsőházban. 

Dominik nem értette, mi történt. Onnantól kezdve üvöltött, hogy rájött, nincs meg a bicikli

– magyarázza az édesanya, aki kisfiát még aznap elvitte a nagymamájához, hátha használ neki a környezetváltozás. Szerencsére Niki több felajánlást is kapott, ám még nem tudják, Dominik megbarátkozik-e az újonnan szerzett járgánnyal, vagy továbbra is a régit siratja majd.

Ilyen rosszkedvűen telt a húsvét a 6 éves Dominiknak Fotó: olvasói

Ez egy egyedileg készített, batmanes bicikli volt, amit mi már így vettünk meg. Dominik nagyon szerette, így örülnénk, ha visszahozná az, aki elvitte

– fogalmazza meg kétségbeesetten az édesanya, aki szerint biztosan nem környékbeli volt az elkövető, hiszen itt még a játszótérre kivitt játékoknak sem kél lába sosem.

A Facebook-poszt alatt rengetegen együttéreztek az édesanyával és sokan kommenteltek arról is, hogy mostanában egyre több hasonló esetről számolnak be a környéken, így érdemes mindenkinek fokozottan vigyázni az értékeire. Niki borzasztóan hálás a jóérzésű embereknek, akik felajánlásaikkal segíteni próbálnak, ám abban bízik, a kis „Batmobil” is hazatalál, hiszen a legnagyobb boldogságot ez jelentené fiának, és így az egész családnak.





 





Ezeket olvastad már?
„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás