Rendkívüli videóban üzent a nagybeteg III. Károly király





A király szívhez szóló szavakkal üzent.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.03.11.
Módosítva: 2024.03.11.
III. Károly király királyi család videó beszéd

III. Károly király egy különleges üzenetet rögzített a Nemzetközösségi Nap előestéjére, amelyen nem tud személyesen részt venni. A felvételt 56 nemzetképviselő előtt fogják hétfőn lejátszani – írja a People.

Le président de la République Emmanuel Macron et sa femme Brigitte Macron reçoivent le roi Charles III d'Angleterre et Camilla Parker Bowles, reine consort d'Angleterre, au palais de L'Elysée à Paris
A nagybeteg III. Károly király rendkívüli videóban üzent Fotó: Northfoto

A legmélyebben megérintett az a rengeteg kedves jókívánság az egészségemre vonatkozóan, amelyeket kaptam. Cserébe a legjobb tudásom szerint szolgálom Önöket a Nemzetközösségben

– mondja Károly király a videóban, amelyet a Westminster-apátságban a Nemzetközösségi Nap alkalmából tartott éves istentiszteleten fognak lejátszani a Nemzetközösség 75. évfordulója alkalmából. 

Mint az köztudott, a király rákkezelés alatt áll, a legtöbb közfeladatot pedig a családja látja el helyette. A hétfői istentiszteleten felesége, Kamilla királyné képviseli, de ott lesz Vilmos herceg és a királyi család többi tagja is  Katalin hercegnét leszámítva.

Károly király a hétfői istentiszteleten elhangzó beszédében saját életével hozza párhuzamba a Nemzetközösséget, hiszen ő is éppen 75 éves.

Megmelengeti a szívem, ha elgondolkozom azon, ahogyan a Nemzetközösség állandó volt az életemben – az erő, az inspiráció és a büszkeség értékes forrása

– mondja. Arra kérte az embereket, dolgozzanak együtt, hogy megértsék egymás nézőpontjait, beleértve az egyenlőtlenségeket és igazságtalanságokat. Hozzátette: „sokszínűségünk a legnagyobb erősségünk”.

A Nemzetközösség az emberiség egyharmadát képviseli, a világ minden régiójából, az ezzel járó különféle tapasztalatokkal, tudással és törekvésekkel együtt. Bárhol is élünk, egyesít bennünket a számos kihívás, amellyel szembe kell néznünk – legyen szó akár az éghajlatváltozásról, a természet elvesztéséről vagy az új technológiák által hozott társadalmi és gazdasági változásokról. Sokszínűségünk azt jelenti, hogy ezek a kihívások mindannyiunkra másképpen hatnak, és különböző módon tapasztaljuk meg a hatásukat

– fogalmaz a király.

A Nemzetközösség családja akkor a legerősebb, ha a barátságon keresztül összetartozunk. Ahogy korábban mondtam, a Nemzetközösség olyan, mint egy ház vezetékrendszere; és az emberek az energiánk; az ötleteink pedig az az áram, amely áthalad rajtuk. Együtt és külön-külön is megerősít bennünket a perspektívák és tapasztalatok megosztása.

 





 





Ezeket olvastad már?
Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás