„A legrosszabbra számítunk” - Percről-percre küzd az életéért a 28 éves édesanya

Nem sok esélyt látnak az orvosok a fiatal édesanya számára. Négyhónapos pici fia várja haza.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.03.02.
sztrók életveszély anyuka

Mindössze 4 hónapos volt a gyermeke, amikor sztrókot kapott egy 28 éves anyuka. Heidi Brown otthon volt, amikor fájdalmat érzett a nyakában és a vállában. Képtelen volt mozgatni a karjait, és hamarosan levegőrét kezdett küzdeni.

orvos, doktor, kórház, egészségügy, Shutterstock illusztráció
Fotó: PopTika / Shutterstock

Heid ezután elvesztette az eszméletét, és mentővel a Diana Wales hercegnő Kórházba szállították. Lélegeztetőgépre helyezték, és a CT-vizsgálat kimutatta, hogy kisagyi stroke-ot kapott - ami akkor következik be, amikor a véráramlás leáll az agy azon részébe, amely a motoros mozgást és az egyensúlyt irányítja.

„Ez nem a te hibád. A szélütés nagyon váratlanul ért minket, és ez volt az utolsó dolog, amire számítottunk. Nagyon sajnálom Cohent. Tíz éve vagyunk a legjobb barátok Heidivel, elválaszthatatlanok vagyunk. Ő az én segítőm, én pedig az ő segítője vagyok, így amikor ez történt, teljesen összetört a szívem” – nyilatkozta Sophie Wressell, Heidi legjobb barátnője, aki most adománygyűjtést indított, hogy segítsen Heidi vőlegényének, Cohen Foxnak ebben a nehéz időszakban. A férfinak jövő héten kell visszatérnie a munkába, hogy gondoskodjon négy hónapos kisfiáról, Perryről és beteg feleségéről.

A sztrók miatt Heidi agyának a fele károsodott. Sophie kétségbeesetten reméli, hogy barátnője túléli.

„A nővér azt mondta, hogy nem tudják örökké lélegeztetőgépen tartani, úgyhogy azon gondolkodunk, hogy vajon túléli-e? Az orvosok azt mondták, ha felébred, lehet, hogy már nem lesz ugyanaz az ember, az agykárosodás miatt, amit okozott. Egyszerűen nem tudjuk, de azt mondták, hogy rossz a helyzet, úgyhogy a legrosszabbra számítunk. Heidi egy kedves lány, nagyon beszédes, pezsgő és társaságkedvelő. Egyike volt azoknak az embereknek, akiket az ember szeretett volna maga körül tudni” – tette hozzá az utolsó reményszállakba kapaszkodva Sophie.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás