„Ötméteres lángokkal égett” – szörnyű tűz pusztított Soroksáron – szemtanúk mesélnek a katasztrófáról





A pusztító tüzet több kerületben is látták. Szerencsére, senki nem sérült meg benne, még az aranyhalak is átvészelték a lángokat.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.02.07.
Módosítva: 2024.02.07.
tűz kertészet Soroksár robbanás kigyulladt

Hatalmas robbanásokra és brutális tűzre lettek figyelmesek először a soroksári, majd több, közeli kerületben élő lakosok is kedden ( január 6.) este. Kiderült, hogy a soroksári Oázis kertészet kapott lángra, a hatalmas területet pedig szinte percek alatt elborította a tűz. 

A tűz kitörését több robbanás is kísérte – Fotó: Metropol

A helyiek beszámolói szerint a tűzoltók egymás után érkeztek a kertészethez, több kerületen keresztül lehetett hallani a szirénázásukat.

Jöttek egymás után a tűzoltók, nagyon-nagyon sokan. A távolból láttuk is a füstöt meg a lángokat, nagyon rosszul nézett ki, pedig mi még nem is abban a kerületben lakunk. A füstszagot még itt is éreztük

– mesélte egy pesterzsébeti asszony. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűz több méterre csapott fel, a helyszínre pedig huszonegy kocsi érkezett.

– Többméteres lángokkal, teljes terjedelmében égett a mintegy ötezer négyzetméteres könnyűszerkezetes épület. A tűz a szomszédos létesítményeket is közvetlenül veszélyeztette

közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az épület teljesen megsemmisült – Fotó: Metropol

Végül mintegy 700 tűzoltó hadakozott a lángokkal, hosszú órákon keresztül. 

Egy soroksári férfi elmondta, hogy ő maga a sorozatos robbanásokra kapta fel a fejét elalvás előtt.

Nem is egyet, hanem vagy hármat-négyet is robbant, de lehet, hogy többet is, én erre ocsúdtam fel. Aztán egymás után jöttek a tűzoltók, mentek a kertészet felé. Láttuk a lángokat is, ránézésre nagyjából ötméteresek lehettek. Rögtön az jutott eszünkbe, hogy mi van, ha továbbterjed? Aztán meg az, hogy ott jó sok vegyi és éghető anyag is van, meg régen lakott ott egy cica, halak és sok teknős is. Azokkal vajon mi lehet?

– mondta a férfi. Azonban úgy tudni, hogy az ott élő Kázmér cica évekkel korábban kimúlt, teknősök sem voltak már a tóban. A halak viszont rendben átvészelték a tüzet. 

Végül órák múlva sikerült csak eloltani a lángokat. A kertészet teljesen leégett, információink szerint a kár tetemes, sok tízmillió forintra is rúghat. A tűzben senki sem sérült meg. 

– A tűzben az épületek többsége jelentős mértékben megrongálódott vagy megsemmisült. A tűz okának feltárása folyamatban van – közölte az Oázis. Hozzátették, hogy a kertészet alaposan megrongálódott, de azon lesznek, hogy minél hamarabb újra nyithassák.

– A Soroksári Oázis a következő napokban zárva tart. Kollégáinkkal a lehető leghamarabb megkezdjük a munkát, hogy a kertészet sértetlen, faiskola része biztonságosan látogatható legyen. Az áruház kültéri árusítással akár napokon belül megnyithat – szögezték le. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás