"Éjszakánként dudálásra ébredünk" - Egymás autóit tologatják az újpalotaiak - videó!





Egymás parkoló autóit tologatják az Újpalotai panelházak lakói. A problémára egyelőre nincs megoldás.



Megosztás
Szerző: K. K.
Létrehozva: 2024.01.27.
Módosítva: 2024.01.27.
autó kocsi panelház parkolás

Egymás autóit tologatják a lakók az újpalotai panelrengetegben. A magyarázat egyszerű: túl sok a személygépkocsi, de túl kevés a férőhely a toronyházak előtt, ezért a a parkolás csakis több sorban megoldható.

Több sorban parkolnak az autók Újpalotán.  Fotó: BS

A Metropol csapata reggel hét órakor az újpalotai Páskomliget utcában járt, hogy a munkába induló, vagy éppen az éjszakai műszakból megpihenni érkező emberekkel beszélgessen a hosszú évek óta megoldatlan parkolási helyzetről.

 Hogy mit lehetne tenni a cél érdekében? Hát, ezt még a legokosabb emberek sem biztos, hogy tudják

 – mondta lapunknak egy idős úr, aki egykor történetesen parkolóőrként dolgozott.

Kénytelenek egymás elé beállni a lakók Fotó: BS

Egyesek szerint mélygarázsokat kellene építeni, de az egyrészt rengeteg pénzbe kerülne, másrészt figyelembe kellene venni az átrakhatatlan csatornák elhelyezkedését is. Itt már legalább 15-20 éve tudott, hogy ezeket az utcákat nem a mai világra építették. Amikor a panelházakat felhúzták, még jóval kevesebb család rendelkezett autóval, manapság pedig az sem ritka, hogy egy családon belül többen is külön kocsival járnak

 – tartott mondta el véleményét Róbert, miközben a szemünk láttára éppen félretolt valaki egy, a kocsija útjában álló négykerekűt.

Nálunk léteznek amolyan íratlan szabályok a közösség érdekében, melyek szerint senki nem húzza be a kézifékét, hogy a járgánya eltolható legyen! Persze megesik, hogy ezt valaki nem tartja be. Ezt onnan tudhatjuk, hogy olykor hajnali egy órakor is fülsüketítő dudálásra ébred a fél környék

 – jegyezte meg István.

Merci szerint ez a szokás évek óta, ő is "tologat" Fotó: BS

Eláruljuk, hogyan is kell a parkolási rendszert elképzelni: a szerencsésebb, időben érkező autósok rendesen beállnak egymás mellé az eredeti helyekre. Aki később érkezik, egy következő sort kezd merőlegesen. Az esetleges harmadik sor – ez azért ritkán fordul elő - értelemszerűen a következőre vízszintes pozíciót nyer. Aki tehát ki szeretné szabadítani a sajátját az első kettő egyikéből, kénytelen a következő kettőben álló kocsikat félretolni.

Nehogy bárki azt gondolja, hogy ez egyszerű feladat! Nem egyszer előfordult, hogy a normál helyen álló kocsim mögött álló autó előtt egy teljes sornyit, nevezetesen 10 - 15 darabot kellett eltolnom. Értelemszerűen először az elsőt, aztán a másodikat és így tovább egészen az utolsóig, Közben arra is figyelnem kellett, hogy a járgányokat ne toljam egymásra, nehogy valami kárt okozzak!

 - mesélte László. 

- A helyzet katasztrofális. Egyesek szerint az is hozzájárul, hogy a pakolás itt ingyenes, de ha fizetőssé tennék, az sem biztos, hogy sokat segítene, mert attól még nem költöznének el az itt lakó emberek. Hozzáteszem, hogy olyan cégről is tudok, amelyik 21 autóval rendelkezik, és persze valamennyit itt pihenteti éjszakára - tette hozzá a férfi. 

Egy, Merciként bemutatkozó fiatal édesanya éppen a védőnőhöz sietett a gyermekével. A lapunknak kinyilvánította: a parkolási módszert érdekesnek tartja, de már megszokta.

- Itt ez a szokás – mosolygott, és bevallotta, néha némi testedzéssel is felér a kocsitologatás.





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás