A bank véletlenül milliomossá tett egy egyetemistát, erre költötte a pénzt





Az egyetemista majd egy évig élvezhette a váratlan vagyont.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.09.20.
Módosítva: 2023.09.20.
bankkártya csalás banki átutalás luxuscikkek milliomos véletlen

A világ egyik legszerencsésebb lányának nem kellett lottóznia, nem kellett túlélnie egy halálos veszélyt, egyszerűen csak nyitnia kellett magának egy folyószámlát a bankban. A fióktulajdonos bankja ugyanis véletlenül ezután elhelyezett 3 millió fontot (1,3 milliárd forintot) Christine Jiaxin Lee számláján. A malajziai származású vegyészmérnök hallgató Sydney-ben tanult éppen, amikor megérkezett a hatalmas összeg a kártyájára. Mondanunk sem kell, azt csinálta, amit a legtöbben egy ilyen helyzetben tennének: elköltötte drága holmikra, lakásra és átutalgatta a pénzt más számlákra. Igazi luxuséletet élt, amíg le nem bukott.

Egyik napról a másikra milliók kerültek a lány számlájára Fotó: Pixab

A bank ugyanis 11 hónap után rájött a hibára. Értesítették a rendőrséget, akik körözést adtak ki a külföldi állampolgár ellen. Ennek hatására a 21 éves egyetemista megpróbált repülőre ülni, hogy hazájába menekülhessen haza, azonban lekapcsolták. Kiderült, hogy 11 hónap alatt 2,6 milliót elköltött a teljes összegből. A rendőrség csalás és megtévesztésből eredendő anyagi előny megszerzésének vádjával tartóztatta le a fiatal lányt. 

A DailyStar beszámolója szerint végül a javainak lefoglalásával együtt összesen 1 milliót sikerült a banknak visszaszereznie az eredeti 3 millió fontos összegből. Lee azzal védekezett a bíróságon, hogy azt gondolta, hogy a pénzt a külföldön élő szülei helyezték el a számláján, hogy boldogulhasson az egyetemen.

A lánynak azonban szembe kell néznie az ügy következményeivel, ugyanis jogtalanul költötte el a számlájára kerülő pénzt, még ha a bank is hibázta az incidens során a legnagyobbat.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás