Döbbenetes új trend terjed világszerte: ezt csinálják a férfiak, míg feleségük bevásárol az ünnepekre





Mit tud csinálni a férfi, amíg a felesége minden ünnepi dolgot megvesz a boltban? A férfiak és a nők eltérő bevásárlási szokásai gyakran vezetnek összetűzéshez.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2023.12.22.
veszekedés autó ünnep férfimegörző videójáték

Ön szerint hogy lehet megelőzni a karácsonyi bevásárlások okozta családi háborút? Gondolt már arra, hogy a készülődés közbeni viták és idegeskedések rombolják a karácsony ünnepének varázsát? Volt már olyan, hogy a készülődés, bevásárlás közben annyira eldurvult a házastársával való veszekedésük, hogy majdnem válás lett a vége? A megoldás egyszerűbb, mint hinné.

A kocsiban alvás is egy alternatíva / Fotó: olvasói kép

Van, aki szundít egyet az autóban

Vicces kép kezdett terjedni a közösségi médiában arról a férfiról, aki a kocsijában szundikálva várta ki, amíg párja végez a karácsonyi bevásárlással. A kocsi ablaküvegén „Jól vagyok. A feleségem a karácsonyi bevásárlást intézi. Én meg addig alszok egy pár órát” felirat jelzi, hogy a kocsiban ülő személy nincs veszélyben, csak a vásárlás közbeni családi viták elkerülése érdekében inkább a kocsiban várja ki felesége vásárlókörútját. Vannak azonban már olyan bevásárlóközpontok, ahol fel vannak erre a problémára készülve. 

Vannak, akik csak várnak a foteleken / Fotó: Pixabay

Világszerte kezdenek hódítani a férfimegőrzők

A közösségi médiában terjedő kép üzenete nagyon is valós és reális társadalmi kérdés. Tény ugyanis, hogy a férfiak sokkal gyorsabban és céltudatosabban szokták intézni bevásárlásaikat, míg a nők hajlamosak hosszabban, alaposabban végig menni a bevásárlólista tételein, amely különbség sokszor vezet türelmetlenséghez, veszekedéshez, főleg az évvégi és ünnepek előtti rohanásban. Ennek megoldása érdekében új innovációként kezdett terjedni a világon a férfimegőrző intézménye.

Nem kell messzire mennünk, a hazai Leroy Café már évekkel ezelőtt hírbe került azzal, hogy december 24-ig fogadják a Westendben és a Mammutban lévő üzleteikben a bevásárlástól elfáradt, kikapcsolódni vágyó férfiakat. Kínában, a sanghaji Global Harbour Mall nevű plázában is már évekkel ezelőtt előrukkoltak a „férfimegőrző" ötletével, ahol a bevásárlóközpont folyosóin elhelyezett üvegkapszulák kényelmes székeiben ülve egy hatalmas monitoron nézhetik a kedvenc sorozatukat, illetve játszhatnak videójátékokat a feleségükre váró unatkozó férfiak.

Férfimegőrző / Fotó: internet

Az ötleten az IKEA is kapott, ugyanis a világszerte ismert gyermekmegőrzőik mellett férfimegőrzőt nyitottak az egyik ausztráliai üzletükben. Itt a férfiak kényelmes kanapékon ülve olvashattak folyóiratokat, vagy játszhattak a kihelyezett képernyőkön. Emellett az IKEA arról is gondoskodott, hogy a férfiak ne maradjanak sokáig otthagyva: a vásárló nők olyan karperecet kaptak, amely fél óránként sípolással jelezte, hogy párjuk nagyon várja már őket.





 





Ezeket olvastad már?
"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

"Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás