Brutális videón, ahogyan autónak csapódik egy motoros az Üllői úton





Szabálytalanul, záróvonalon fordult a golfos a motoros elé, aki már nem tudta elkerülni az ütközést. Fedélzeti kamera rögzítette az esetet, melyben a vétlen motoros szerencsésen megúszta az ütközést.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.01.
Módosítva: 2023.11.01.
veszélyes kereszteződés ütközés motorkerékpár záróvonal

Záróvonalon fordult meg a minap egy Volkswagen az Üllői úton. A felelőtlen manőver vége baleset lett. A szabályosan érkező motoros már nem tudta kivédeni az ütközést, és nekicsapódott az elé forduló Golfnak. Fedélzeti kamera rögzítette az esetet, amin jól látható, hogy a gépkocsi vezetőjének feltehetően nagyon sietős volt, és ebből fakadt a türelmetlensége.

Motorbaleset illusztráció
Fotó (illusztráció): Dmitry Surov

Szabálytalan és életveszélyes 

Furcsa, hogy a visszafordulás nem éppen szabályos módját választotta az autós, miközben lett volna rá lehetősége, hiszen a baleset helyszínétől néhány száz méterre a Pöttyös utcai jelzőlámpánál ezt megtehette volna. A sofőr nemcsak szabálytalan volt, de figyelmetlen is, hiszen körül sem nézett, egyszerűen a szabályosan érkező motoros elé fordult, aki már nem tudta kivédeni az ütközést. A felvételen az is látszik, hogy a vétkes jármű mögött haladó, amint észlelte a balesetet, azonnal kipattant a kocsiból és a motoros segítségére sietett. A motorosnak nagy szerencséje volt, mert ahogy látható, az ütközés után fel tudott ülni, azaz vélhetően nem sérült meg súlyosan. 

Nem az első eset 

A videóhoz kapcsolódó hozzászólásokból kiderül, hogy ez egy veszélyes kereszteződés. Naponta többször hasonlóképpen fordulnak vissza a közlekedés részvevői. Szerencsére nem végződik minden hasonló manőver balesettel, viszont a közlekedési szabályok betartásával meg lehetne előzni a baleseteket. 

Korábban az Üllői és az Ecseri út kereszteződése előtt nem sokkal történt egy tragikus baleset. A belső sávban haladó 30 éves lány motorkerékpárját sodorta át egy autós a szemből szabályosan érkező érkező kisbusz elé, aki már nem tudott kitérni az ütközés elől, így elsodorta azt. A kiérkező mentőegységek fél órán át küzdöttek az életéért, de már nem sikerült újraéleszteni.

Számos komment arról szól, hogy kiderül, hogy ez egy veszélyes kereszteződés, naponta többször előfordul, hogy hasonlóképpen fordulnak vissza a közlekedés résztvevői. Szerencsére nem végződik minden hasonló manőver tragikusan, viszont a közlekedési szabályok betartásával meg lehetne előzni a baleseteket.


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás