"Többször el is vitték... gyógyszeres kezelésre" – Mondta a robbantással fenyegetőző pécsi nőről a szomszédja





Akár tragédiával is végződhetett volna a vasárnap este Pécsett, ahol egy ötvenes éveiben járó nő egy tízemeletes panelben robbantással fenyegetőzött. A TEK-esek végül sikeresen ártalmatlanították a zavart állapotú lakót.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.23.
Pécs robbantás Terrorelhárítási Központ lakás rendőr

Vasárnap délután a Megyeri tér és a József Attila utca sarkán az egyik tízemeletes lakóépületéhez riasztották a rendőrséget, mert valaki azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja magát. Az utcában teljes volt a készültség, a szakemberek lekapcsolták az épületet a gáz és a villanyhálózatról, a lakókat kitelepítették. Egy busz is érkezett, hogy a lakókat melegben tudják tartani, amíg a válsághelyzet tart. A rendőrök mellett a katasztrófavédelem, illetve kommandósok is a helyszínre vonultak.

Robbantással fenyegetőzött egy nő Pécsett / Fotó: Olvasói

"Ordibál, dörömböl, fenyegetőzik" 

Vasárnap (október 22.) délután öt óra körül értesítette egy lakó a rendőrséget, hogy erős gázszagot érez az egykori pécsi Magasház közelében álló tízemeletesben. Hamarosan kiderült, hogy ismét a nyolcadik emeleten lévő lakásban egyedül élő nőre kellett gondolni, aki megnyitotta a gáztűzhely csapjait, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, azzal, hogy berobbantja a lakást. A társasházban éppen ezért kikapcsolták az áramot, a gázt, illetve kiürítették az épületet, valamint az azzal szomszédos lakóházat is, és szalagkordont vontak a tízemeletes köré.

Az egy ideje már egyedül, korábban a néhai édesanyjával élő nőről szomszédai úgy nyilatkoztak, hogy gyakorlatilag nem lehet vele együtt élni, emiatt többen is a költözésen gondolkodtak.

Már régóta megkeseríti az életünket, felváltva zajong, ordibál, dörömböl, fenyegetőzik, ami miatt többször el is vitték a lakásából korábban, gyógyszeres kezelésre, de aztán mindig hazatérhetett és hamarosan minden kezdődött elölről

– mondta ezt a vele egy házban élő férfi.

A szomszédok tudomása szerint a nő pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt áll, vélhetően olyankor kezdődnek a rohamok, amikor nem tartja be az orvosi utasításokat.

Nagyjából este nyolc óra után a TEK is a helyszínre érkezett, mert nem sikerült a nő lelkére beszélni, és elérni, hogy hagyja el a lakását, így a többi lakó sem térhetett vissza órákon keresztül. Végül este tíz óra magasságában sikerült bejutniuk a lakásba, és ártalmatlanítaniuk a fenyegetőző, zavart nőt, akit aztán nagyjából húsz perccel később hoztak le, majd rendőrautós kísérettel egy mentőautóval szállították el a helyszínről, vélhetően a pszichiátriai klinikára.

Eljárás indult ellene

„A rendőrségre 2023. október 22-én 17 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a József Attila út egyik lakóházában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzik. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A házat a rendőrök kiürítették, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bejutottak a lakásba. A fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon” – olvasható a police.hu-n az esettel kapcsolatban kiadott közlemény.





 





Ezeket olvastad már?
„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

„Tudtam, nem sok kell és végez a kutyámmal” – Részeg gazdi kutyája rendezett ámokfutást Újbudán

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

Kétségbeesett kutatás zajlott egy erdőségben egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

"A tét az életünk, a tét a béke" - Salgótarjánban buzdított szavazásra a Fidesz politikusa

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Megállíthatatlan: a Gellért-hegynél is nagyobb aszteroida közeledik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás