RETRO RÁDIÓ

"Többször el is vitték... gyógyszeres kezelésre" – Mondta a robbantással fenyegetőző pécsi nőről a szomszédja

Akár tragédiával is végződhetett volna a vasárnap este Pécsett, ahol egy ötvenes éveiben járó nő egy tízemeletes panelben robbantással fenyegetőzött. A TEK-esek végül sikeresen ártalmatlanították a zavart állapotú lakót.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.23.
Pécs robbantás Terrorelhárítási Központ lakás rendőr

Vasárnap délután a Megyeri tér és a József Attila utca sarkán az egyik tízemeletes lakóépületéhez riasztották a rendőrséget, mert valaki azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja magát. Az utcában teljes volt a készültség, a szakemberek lekapcsolták az épületet a gáz és a villanyhálózatról, a lakókat kitelepítették. Egy busz is érkezett, hogy a lakókat melegben tudják tartani, amíg a válsághelyzet tart. A rendőrök mellett a katasztrófavédelem, illetve kommandósok is a helyszínre vonultak.

Robbantással fenyegetőzött egy nő Pécsett / Fotó: Olvasói

"Ordibál, dörömböl, fenyegetőzik" 

Vasárnap (október 22.) délután öt óra körül értesítette egy lakó a rendőrséget, hogy erős gázszagot érez az egykori pécsi Magasház közelében álló tízemeletesben. Hamarosan kiderült, hogy ismét a nyolcadik emeleten lévő lakásban egyedül élő nőre kellett gondolni, aki megnyitotta a gáztűzhely csapjait, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, azzal, hogy berobbantja a lakást. A társasházban éppen ezért kikapcsolták az áramot, a gázt, illetve kiürítették az épületet, valamint az azzal szomszédos lakóházat is, és szalagkordont vontak a tízemeletes köré.

Az egy ideje már egyedül, korábban a néhai édesanyjával élő nőről szomszédai úgy nyilatkoztak, hogy gyakorlatilag nem lehet vele együtt élni, emiatt többen is a költözésen gondolkodtak.

Már régóta megkeseríti az életünket, felváltva zajong, ordibál, dörömböl, fenyegetőzik, ami miatt többször el is vitték a lakásából korábban, gyógyszeres kezelésre, de aztán mindig hazatérhetett és hamarosan minden kezdődött elölről

– mondta ezt a vele egy házban élő férfi.

A szomszédok tudomása szerint a nő pszichiátriai gyógyszeres kezelés alatt áll, vélhetően olyankor kezdődnek a rohamok, amikor nem tartja be az orvosi utasításokat.

Nagyjából este nyolc óra után a TEK is a helyszínre érkezett, mert nem sikerült a nő lelkére beszélni, és elérni, hogy hagyja el a lakását, így a többi lakó sem térhetett vissza órákon keresztül. Végül este tíz óra magasságában sikerült bejutniuk a lakásba, és ártalmatlanítaniuk a fenyegetőző, zavart nőt, akit aztán nagyjából húsz perccel később hoztak le, majd rendőrautós kísérettel egy mentőautóval szállították el a helyszínről, vélhetően a pszichiátriai klinikára.

Eljárás indult ellene

„A rendőrségre 2023. október 22-én 17 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a József Attila út egyik lakóházában egy nő a lakás felrobbantásával fenyegetőzik. A gázszolgáltató munkatársai a házban elzárták a gázt, ezzel megakadályozva azt, hogy robbanás következzen be. A házat a rendőrök kiürítették, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével bejutottak a lakásba. A fenyegető nőt intézkedés alá vonták, majd a mentő kórházba vitte. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indult eljárás a Pécsi Rendőrkapitányságon” – olvasható a police.hu-n az esettel kapcsolatban kiadott közlemény.

 

Ezeket olvastad már?
Élő Barbie babává műttette magát az OnlyFans-modell

Élő Barbie babává műttette magát az OnlyFans-modell

Minden megváltozott: túlélte az öngyilkossági kísérletét a 19 éves fiatal

Minden megváltozott: túlélte az öngyilkossági kísérletét a 19 éves fiatal

„A feleségem elhagyott, a lányom autóbalesetben meghalt” – egyik napról a másikra került utcára Zoltán

„A feleségem elhagyott, a lányom autóbalesetben meghalt” – egyik napról a másikra került utcára Zoltán

„Ha ezt olvasod, az azt jelenti, hogy meghaltam” – a síron túlról üzent a fiatal nő

„Ha ezt olvasod, az azt jelenti, hogy meghaltam” – a síron túlról üzent a fiatal nő

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás