Ezekkel a járatokkal juthatsz el legkönnyebben a temetőkbe





November elsején és másodikán is sokan látogatnak majd ki valamelyik temetőbe, hogy szeretteik emlékére gyertyát gyújtsanak. A BKK szerint tömegközlekedéssel lesz ezt a legegyszerűbb megtenni, mutatjuk, hogy hogyan!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.31.
BKK mindenszentek temető megközelítés tömegközlekedés

November elsején van mindenszentek napja. Ilyenkor az a szokás, hogy az emberek meglátogatják halott rokonaik sírját, rendbe teszik és gyertyát, mécsest gyújtanak az emlékükre. November másodikán pedig halottak napja lesz, amikor szintén szokás gyertyát és mécsest gyújtani az elhunyt szeretteik emlékére, méghozzá annyit, ahány elhunyt családtagunk van. A temetők éppen ezért hosszabb nyitvatartási idővel várják a látogatókat. Autóval nem lehet majd behajtani a temetőkbe, a környékükön pedig a parkolással akadhatnak gondok, ezért a BKK a tömegközlekedéssel való megközelítést ajánlja. Mutatjuk melyik temetőbe melyik járattal lesz a legegyszerűbb eljutni.

Így lehet a legkönnyebben eljutni a fővárosi temetőkbe. Fotó: Lang Róbert

Így közlekednek majd a járatok a fővárosban

November 1-jén szerdán ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi menetrendet kell figyelni a táblákon, másodikán és harmadikán pedig az iskolaszünet idején érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. A temetők kényelmesebb megközelítése érdekében idén is járatsűrítésekkel készül a közlekedési társaság, illetve rendkívüli járatokat is indítanak majd. Az utazás megtervezéséhez az ünnepi időszakban is célszerű a BudapestGO alkalmazást használni.

Így lehet a legkönnyebben eljutni a fővárosi temetőkbe

  • Új köztemető: a Blaha Lujza tér felől a 28-as, valamint napközben az Új köztemetőig közlekedő 37-es villamossal lehet ide eljutni, továbbá november 1-jén a Keleti pályaudvar és az Új köztemető között közlekedő 28B villamossal, a Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as, a 202E és a 268-as autóbuszokkal, valamint november 1-jén Kőbánya-Kispest M és az Új köztemető között közlekedő 68B autóbusszal. A temető elérhető továbbá a Puskás Ferenc Stadion metróállómás felől is a 95-ös és 195-ös autóbusszal.
  • Farkasréti temető: a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar, illetve az M2-es metró felől a november 1-jén napközben sűrűbben közlekedő 59-es, illetve az 59A villamossal érhető el. Emellett a 8E és az 53-as autóbusz is gyakrabban közlekedik november 1-jén, előbbi gyors eljutást biztosítva többek között Kelenföld és Gazdagrét felől.
  • Óbudai temető: November 1-jén a szokásosnál sűrűbben induló 160-as, továbbá a 260-as járatot ajánlja a BKK. A 118-as és a 218-as autóbusz mellett 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek tér H és az Óbudai autóbuszgarázs között november 1-jén, biztosítva a H5-ös HÉV felől is a sírkert könnyebb elérését.
  • Megyeri temető: a temető megközelítéséhez a szokásosnál sűrűbben induló 30A, valamint a 30-as, a 230-as és a 147-es autóbuszt ajánlja a BKK. November 1-jén 30B jelzéssel rendkívüli járat közlekedik Újpest-központ M végállomás és Megyer, Szondi utca között.
  • Rákospalotai temető: a temető megközelítéséhez a november 1-jén a szokásosnál sűrűbben induló 196-os, 196A, valamint a 231-es és a 231B autóbuszokat, továbbá a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járatot ajánlják.
  • Pesterzsébeti temető: a temető megközelítéséhez a Határ út felől az 52-es pótlóbuszt, Gubacsi út felől a 2B pótlóbuszt, illetve a 36-os buszt ajánlják. A temető elérhető a megszokottnál sűrűbben közlekedő 135-ös autóbusz november 1-jén az áruházak zárva tartása miatt csak a Szentlőrinci úti lakótelepig közlekedik.
  • Kispesti temető: a temető megközelítéséhez a 42-es villamos helyett közlekedő pótlóbuszt, továbbá a 93-as, a 93A, a 132E, a 142E, a 194-es és a 194B autóbuszokat ajánlják.
  • Pestszentlőrinci temető: a temető megközelítéséhez a 93-as, a 93A, a 182-es, a 182A, a 184-es, a 217-es, a 282E és a 284E buszokat ajánlják.
  • Csepeli temető: a temetőhöz a megszokott menetrendjük szerint közlekedő 38-as, a 38A, a 138-as, a 238-as és a 278-as autóbusszal lehet eljutni.
  • Cinkotai temető: a temető a 92-es és a 92A autóbuszokkal közelíthető meg.
  • Budafoki temető: a temető az 58-as és a 158-as, a 250-es és a 250B buszjárattal, valamint november 1-jén a Savoya Parktól induló 158B autóbusszal közelíthető meg.
  • Budakeszi temető: a temető a 22-es, a 22A, a 188-as és a 222-es autóbusszal közelíthető meg.
  • Nagytétényi temető: a temető megközelítésére a 13-as, a 33-as, a 113-as, a 113A és a 133E buszok igénybevételét javasolják.
  • Fiumei úti sírkert: a BKK a 23-as, illetve a 24-es villamos mellett Kőbánya felől a 28-as, a 28A és a 37-es villamost ajánlja. Emellett a november 1-jén rendkívüli járatként a Keleti pályaudvar és az Új köztemető között 28B jelzéssel is közlekedő villamost.
  • Kozma utcai izraelita temető: az Izraelita temető megközelítésére a BKK a Blaha Lujza tér felől a 28-as villamost, Kőbánya-Kispest metróállomástól pedig a 68-as autóbuszt ajánlja.
  • Kispesti öreg temető: a temető megközelítéséhez az 54-es, az 55-ös, a 84E, a 89E, a 99-es, a 151-es és a 294E buszjáratokat ajánlják.




 





Ezeket olvastad már?
Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

A frontnak vége, mégis kínoznak a tünetek? Mutatjuk miért - videó!

A frontnak vége, mégis kínoznak a tünetek? Mutatjuk miért - videó!

Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Készüljünk Anyák napjára saját készítésű csokorral!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás