Van okunk félni a mesterséges intelligenciától





Tudományos kutatók fejtették ki véleményüket.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.09.22.
mesterséges intelligencia gép robot

A Brain Bar budapesti rendezvényén külön blokkban foglalkoztak a mesterséges intelligencia (MI) jövőjével. A Google szakértője érthetőnek nevezte a felmerült aggodalmakat. 

AI, MI, mesterséges intelligencia, Shutterstock
Fotó: TierneyMJ / Shutterstock

Nagyon is indokolt a félelem az MI-től, ezért már a legelejétől óvatosnak kell lenni, ezért is tesztelünk mindent kimerítően, mielőtt a piacra kerül

– fogalmazott Ludovic Peran, aki ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a generatív MI a példákból tanul, tehát csak abból tud dolgozni, amit megtanítanak neki

Nem fog fellázadni a mosógép

– tette hozzá viccesen Pótsa Mátyás, a Bosch innovációs osztályvezetője, aki nem tart a háztartási gépek öntudatra ébredésétől.

Azt viszont elismerte, hogy a robotika terjedésével sok munkahely szűnhet meg. Hozzátette viszont, hogy ugyanez történt minden modernizálás esetén. 

A lámpagyújtogató állás megszűnt, viszont mennyi új szakma jött létre a villamos áramnak köszönhetően

– mondott példát arra, hogy az MI teremt is új állásokat, vagyis emiatt nem igazán kell aggódni. 

A Magyar Zene Házában zajló kétnapos rendezvényen abban egyetértettek a résztvevők, hogy az MI használata számtalan előnnyel kecsegtet. A mosás példájánál maradva a szenzorok begyűjtik az adatokat, optimalizálható a víz- és energiafelhasználás, a mosó- és öblítőszer-mennyiség, azaz hatékonyabbá és olcsóbbá válhat a folyamat, ráadásul a karbonlábnyomunk is zsugorodna.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás