Rendkívüli bejelentést tett a TEK az esztergomi rendőrtragédiáról





A Terrorelhárítási Központ tájékoztatót tartott az esztergomi tragédiáról.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.21.
Módosítva: 2023.09.21.
TEK robbantás esztergom

Mint arról a Metropol már beszámolt, szerda este robbanás rázta meg Esztergom külvárosi részét. A Terrorelhárítás embereit azért riasztották, mert egy mindenki által agresszívnek és furcsának tartott helyi férfi kora délután magából kikelve fenyegetőzni kezdett. 

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója

Sajtótájékoztatón számolt be csütörtökön a Terrorelhárítási Központ a tragikus végkimenetelű akció részleteiről. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója elmondta: 8 sérültjük van, ebből 5 fő súlyos és 3 könnyű sérült. Egyikük sincs életveszélyben. A sérülteket Esztergomba és a Honvédkórházba szállították. 

A TEK a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kapitányság kérésére avatkozott be. A körözött férfi ugyanis többszöri felszólítás ellenére sem jelent meg a helyi rendőrkapitányságon, ezért vált szükségessé az elfogása. Korábban többször is szóban és levélben is megfenyegette a rendőröket és más hivatalos személyeket. 

A felrobbantott épület egy téglából és fából készült építmény, ami egy nagyon nehéz, erdős és dombos terepen fekszik. László egy teraszról kommunikált a műveleti egység túsztárgyalóival. Folyamatos hullámzás jellemezte a tárgyalást, ami 4 és fél óráig tartott. A műveleti egység döntése alapján történt a behatolás, mert a ház nem volt jól megvilágítva, és egyre sötétebb volt. Továbbá a fenyegető viselkedése egyre agresszívabbá vált, így bevett szokás szerint elkezdték az elfogást. 

Ezután másodpercek alatt zajlott le minden. A behatolás megkezdésekor egy páncélozott jármű fedezékében mentek fel a kapuig, amit megnyitottak. Ezután sorakoztak fel a ház bejáratánál. Egyetlen egy kommandós sem tudott bejutni az épületbe. A TEK munkatársai nem tudtak belépni az ingatlanba, mivel már az ajtó betörése során J. László egy flexszel vágott bele vélhetően egy gázpalackba, ami előidézte a robbanást. A detonáció több TEK-est is a 8-10 méterre lévő tóba lökött, akiknek azonnal megkezdték a vízből a kimentését. Ezzel egy időben a törmelék alól is megkezdték az emberek kimentését. 

A Belügyminisztérium által azóta megnevezett rendőr a helyszínen életét vesztette a robbanásban. 

A művelet jogszerű volt, a kollégák a protokollt betartva, a kényszerítő eszközöket szakszerűen használva hajtották végre az akciót. Ha holnap hasonló ügyben kellene eljárni, ugyanígy cselekednének 

– jelentette ki a TEK főigazgatója.

A helyszíni szemle még mindig folyamatban van. 





 





Ezeket olvastad már?
Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás