24 órát adtak az orvosok a fiatal férfinak: „Amikor magamhoz tértem, egy szavukat sem hittem el”





Amikor magához tért, nem is emlékezett a balesetre, így azt sem tudhatta: valóságos csoda, hogy életben van.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.03.
Módosítva: 2023.09.03.
baleset sérülés csoda kóma kerékpárbaleset

Olyan súlyos balesete volt egy mindössze 24 éves férfinak, hogy eleinte az orvosok abban sem voltak biztosak, hogy túléli az első 24-48 órát, később pedig meg voltak róla győződve, hogy soha nem fog talpra állni. Ő azonban olyannyira eltökélt, hogy nem érdeklik az olyan "apróságok", mint a szakemberek jóslatai. Kitartása meghozta a gyümölcsét: mára nem csak élni akarása tért vissza, de egy különleges szerkezettel akár majd újra bringázhat is.

David Harrison, fotó: GoFundMe
Az orvosok arra sem számítottak, hogy túléli a balesetet, nem hogy lábra is állhat... Fotó: GoFundMe

A manchesteri David Harrison egy évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben szenvedett súlyos kerékpárbalesetet, amikor hazafelé tartva lerepült elektromos biciklijéről. Gerincsérülésekkel, törött nyakkal, törött koponyával és egyéb igen komoly sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, majd mesterséges kómába helyezték. Ekkor az orvosok úgy gondolták: sajnos nagyon is valós a veszélye, hogy nem éli túl az első 24-48 órát. Végül túlélte, egy hónappal később, amikor pedig magához tért, zavarodottan nézett az őt körülvevő orvosokra – a balesetre ugyanis egyáltalán nem emlékezett.

Amikor magamhoz tértem, fogalmam sem volt, mi történt és egy szavukat sem hittem el. Sokkolt, amit mondtak, és még nagyobb hatása volt, mivel nem is emlékeztem a balesetre

– emlékezett vissza David arra a pillanatra, amikor a kóma után közölték vele, mit élt túl, valamint azt is, hogy nem fog tudni járni. Ezt egyébként ugyancsak nem akarta elfogadni, ám rá kellett döbbennie: még felülni sem tud.

Sorstársa adott lelki erőt a balesetet túlélő férfinek

Természetesen David eleinte úgy érezte, kilátástalan az élete, esélye sincs felépülni, ám amikor a Facebookon látott egy másik bringást, aki nem csak felépült egy igen hasonló balesetből, de egy speciális kartámasz segítségével kerékpározni is tud, összeszedte magát, hiszen tudta: van remény. Azóta folyamatosan egyre jobb állapotba kerül, ám sajnos a bal karját máig nem tudja mozgatni – egy hasonló szerkezet segítségével azonban ez is lehetségessé válhat számára. Most szerettei online adománygyűjtést indítottak, a kitűzött 7000 fontos (bő 3 millió forintos) célból azonban eddig csak 1500 font jött össze.

(Via)









Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás