Budapest a gyomok fővárosa! - az utolsó pillanatig érkeztek fotók





A Metropol által kiírt fotópályázat lezárult, a nevezési határidő lejártáig többszáz fotó érkezett be. Ebből is látszik, hogy a probléma foglalkoztatja a fővárosiakat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.28.
fotópályázat gyom metropol gaz Budapest

Budapest a gyomok fővárosa - ezzel a címmel hirdette meg fotópályázatát a Metropol, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy miközben Budapesten olyan nagy, tömegeket vonzó rendezvények vannak, mint a Sziget Fesztivál, az atlétikai világbajnokság vagy az ország születésnapja, a főváros gyomtengerré változott. Karácsony Gergely főpolgármester így fogadja a vendégeket:

Károly körút
A Károly körút térdig gazban. / Fotó: olvasói

Nem győzünk válogatni a jobbnál jobb képek közül

Rengeteg olvasóhoz eljutott a pályázati felhívásunk, az augusztus 14-27 közti időintervallumban többszáz pályamű érkezett be. A figyelemfelhívás abból a szempontból sem volt hiábavaló, hogy több helyen végre elkezdték Budapest gazmentesítését. A főváros lakosai politikai hovatartozástól függetlenül összefogtak Budapest megtisztítása érdekében, hogy ez a gyönyörű város újra élhető lehessen és az ide utazó turisták gyönyörködhessenek benne, mi pedig büszkék lehessünk Magyarország fővárosára.

Még az utolsó hétvégén is özönlöttek a levelek a szerkesztőségünkbe, jobbnál jobb képekkel.  Volt, aki az utolsó pillanatokban küldte el felvételeit, még éjfél előtt 5 perccel is kaptunk képeket. Azokat, amik éjfél után érkeztek, sajnos a pályázat szempontjából már nem értékelhetjük.  Olyan fotókat mutatunk be most, melyek az utolsó napokban érkeztek. Minden alább látható fotó a város központi helyén készült.

 A kép a Petőfi híd budai hídfő megállójában készült, megvárva míg a két villamos elhalad. / Fotó: Mészáros Ferenc

A Bécsi út és a Vörösvári út környéke, a III. kerület is meglehetősen gazos, a gyom ráadásul nagyra nőtt:

Bécsi út/Vörösvári út. / Fotó: Olvasói fotó

Ez az Örs vezér tere a Gyakorló utca felől: 

Fotó: Kovács Krisztina

...itt bármelyik sarok gazzal és hajléktalannal van tele! Talán az önök fotópályázatára valamit tesz Karácsony. A következő pályázat témájához javasolnám, hogy a gyalogátkelőhelyeken nem látszik a felfestés, elég sok helyen a fővárosban, forgalmas helyeken is sajnos, ami nagyon balesetveszélyes!  Köszönöm a szerkesztőségnek, hogy figyelnek a Budapesti emberek problémáira - írta nekünk Kovács Krisztina.

Mi is köszönjük Olvasóink bizalmát és szorgalmát! A pályázat sikerét pedig köszönjük Karácsony Gergelynek is. Nélküle nem örökíthettek volna meg olvasóink ekkora gyomos területeket Budapest szívében!

A szerkesztőség már felkérte azt a szakértő zsűrit, amelyik a napokban kiértékeli a pályázatokat, és ígéretünkhöz híven szeptember elsején eredményt hirdetünk. Nyerteseinket, akik Auchan vásárlási utalványt kapnak, emailben is értesítjük, és a fotópályázat eredményéről Facebook oldalunkon és lapunkban is tájékoztatjuk Olvasóinkat!

Addig is, nézd meg a gyomok közötti méret- és szépségversenyről készült videónkat!

 





 





Ezeket olvastad már?
Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

Mielőtt bármilyen állatot tartanál, ezekkel nem árt ha tisztában vagy!

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás