Mégsem startolhat el a balatoni élménypálya

A hatóság visszavonta a létesítési engedélyét.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.07.13.
Módosítva: 2023.07.13.
balaton élménypálya vízisport

A hajózási hatóság visszavonta a balatonvilágosi vízisport-élménypályára kiadott létesítési engedélyt – jelentette be a létesítmény ellen hetek óta tiltakozó Aligai Fürdőegyesület (AFE).

balaton, tó, tenger, vitorlás, nyaralás, pihenés
Fotó: Pixabay

A döntésről az egyik közvetlenül érintett ingatlantulajdonos Budapest Főváros Kormányhivatalának címzett közérdekű bejelentésére adott válaszból értesültek. A hatóság a kapott panaszok alapján megállapította, hogy az engedélyezési eljárásba szükséges lett volna ügyfélként bevonni több érintettet is, ami nem történt meg.

A balatonvilágosi képviselő-testület februárban szavazta meg, hogy egy 7 ezer négyzetméternyi területen megvalósuló vízisport-létesítmény szárazföldi kapcsolatához 10 négyzetméternyi területet biztosít a fizetős strandból évi nettó 1,3 millió forintért. A június közepén pár nap alatt megvalósított, már csak üzemeltetési engedélyre váró létesítményhez azonban közel háromszor ekkora területet kerítettek le, és nem az ígért mély, hanem a sekély vízben, a parttal párhuzamosan, 22 ingatlan előtt korlátozva a vízhasználatot. Az elmúlt hetekben több vitát, június 26-án még helyi tüntetést is kiváltott Balatonvilágoson az élménypálya létesítése.

Az Aligai Fürdőegyesület továbbra is megtesz mindent, hogy a helyi érdekeket képviselve csak jogszerű, ésszerű és a természeti kincseink védelmét figyelembe vevő beruházások valósuljanak meg

- hangsúlyozta Bukovszki András, az AFE alelnöke, hozzátéve, hogy az egyesület ügyfélként be fog lépni a hajózási hatóság engedélyezési eljárásába, és erre bíztatnak minden közvetlenül érintett ingatlantulajdonost, aki nem szeretné, ha a többféle veszélyforrást jelentő, kilátást és településképet zavaró létesítmény megvalósulna.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás