„Anya a legfényesebb csillag az égen” – így gyászolják gyermekei Vandát, akit lánya szülinapján hamvasztottak el





Olvasóink összefogtak, hogy segítsenek Vanda családjának, a négy félárván maradt kisgyermekének. Bár semmivel sem lehet a család számára pótolni a fiatal és gyönyörű édesanyát, nagyon hálásak a sok felajánlásért.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.07.24.
Módosítva: 2023.07.25.
édesanya árvák halál kórház szülés

A szívünk összeszorul, ha a 28 éves Bács-Kiskun vármegyei, Tasson élő Vandára és családjára gondolunk. A fiatal édesanya két hete adott életet negyedik gyermekének, a kis Gergőnek, ám amikor hazament fiával, néhány nap után rosszul lett. Vandát kórházba kellett szállítani, ahol azonnal a műtőbe tolták, de onnan már nem tért haza. A fiatal nő és családja történetét olvasva a Metropol olvasói is összefogtak, ezért Vanda édesapja, Kucsera Imre most a háláját fejezte ki. 

Vanda imádta a családját (Olvasói fotó)

Hálásak az adományokért

Nagyon megható, hogy az egész ország összefogott

 – kezdte Imre. „Több ember küldött a négy gyermeknek pénzt, valamint ruhákat, amikért nagyon hálásak vagyunk! Nagyon nehéz most, hiszen nem tudjuk, hogyan tovább, de jó érzés, hogy ennyi jószándékú ember gondolt ránk… Köszönjük!”

„Anya a legfényesebb csillag az égen” 

Vanda családja megroppant a gyászban, de a négy kisgyermek miatt igyekeznek tartani magukat. 

Nagyon nehéz, hiszen félóránként legalább háromszor elsírjuk magunkat

– mondta Vanda édesapja. „A kicsik már megszokták, hogy az anyjuk fürdeti és fekteti le őket, így minden este keresik őt és sírnak utána… Próbáltuk elmagyarázni nekik, hogy anya már jobb helyen van, de még kicsik hozzá, hogy megértsék, mi történt. Hiszen Adél még csak 7 éves, 4 éves Martin, 2 éves Rebeka és mindössze kéthetes Gergő. Azt mondjuk nekik, amikor kint vagyunk az udvaron este, hogy nézzetek fel az égre! Ott, látjátok a legfényesebb csillagot? Az anya, onnan néz le rátok! Ezután már az apjuknak is mondogatták, hogy nézzen fel, mert anya a legfényesebb csillag az égen…”

Otthonából vitte el a mentő a négygyermekes édesanyát (Olvasói fotó)

Császármetszéssel szülte meg a fiát 

Nagyon szerettek volna a lányomék még egy kisbabát

– mondta korábban lapunknak Imre. „Mivel az első hármat Németországban szülte meg, arra kértem, hogy a negyediket is ott szülje majd, de nem hallgatott rám. Ő biztonságban érezte magát, így végül itt Magyarországon császározták meg.” 

Otthon lett rosszul a kismama 

Imre szerint először nem volt semmi probléma. Vandát hazaengedték az újszülött kisfiával együtt, ám ahogy teltek a napok, az édesanya furcsán kezdte érezni magát. 

„A lányom nem kapott vérhígító injekciót, csak tablettát, amit szednie kellett. Pontosan azt csinálta, amit a doktor mondott neki, de mégis, tíz napra rá otthon rosszul lett. Kihívták az ügyeletet és a mentőket, de időközben elmúlt a rosszulléte, így nem akart elmenni a mentővel. Végül a férjével azt mondták, az orvos döntse el, hogy mit csináljanak, ő pedig vizsgálatok nélkül közölte, hogy a lányom csak ki van merülve és folyadékra van szüksége. Aztán pár nappal később, vasárnap este kiderült, hogy nagy baj van.”

Utolsó pocakos képét is megosztotta (Olvasói fotó)

Trombózisban halt meg

Vandát végül Kecskemétre szállították, ahol azonnal meg kellett műteni, de már nem tudták őt megmenteni. Végül kiderült, hogy egy vérrög elérte a szív artériáját és elzárta a szívet.

Trombózisba halt bele a kislányom. Még elköszönni sem tudtam tőle…

– mondta a gyászoló apa.

Gyermeke születésnapján hamvasztották el Vandát

A fiatal édesanya legidősebb kislányának pont akkor volt a születésnapja, amikor a nőt elhamvasztották. 

Borzasztó… A kislánynak pont aznap volt a születésnapja, amikor elhamvasztották Vandát

 – mondta Imre. „Az édesanyjával együtt választotta ki korábban a tortáját. Már nagyon várta a kislány, hogy megünnepeljük a szülinapját… Persze elmondtuk a gyerekeknek, hogy mi történt, de még kicsik, nem tudják felfogni. Alapvetően jól vannak, csak este nagyon megszokták, hogy Vanda fürdeti és fekteti le őket, így sírva keresték őt…”

Segítségre van szüksége a családnak

Bármi történik, a családot egyben fogjuk tartani!

– fogadkozott Imre. „A vejemnek meg fog szűnni a munkahelye, így még nehezebb lesz anyagilag négy gyerekkel. Mi mindent megteszünk. Inkább én nem eszem, de az unokáimnak legyen mit ennie! A lányom számláját is azonnal zárolták, nem férünk hozzá, pedig arra jött a családi pótlék. Még nem tudjuk, mi lesz, de szükségünk lesz segítségre.”

Aki segíteni szeretne a családnak, itt teheti meg

Olvasóink kérésére közöljük a család számlaszámát: 10402128-86768366-80571009, számlatulajdonos: Kocsi András.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás