Lufik, virágok, citeraszó – az egész utca a 100 éves Ella nénit ünnepelte Óbudán





Az idős hölgy habár századik születésnapját ünnepelte, a szomszédok elmondása alapján még mindig olyan, mintha az ötvenet se töltötte volna be.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.06.04.
Módosítva: 2023.06.04.
ella néni 100 éves születésnap III. kerület

Egy ma már nagyon ritka eseménynek lehettek szem- és fültanúi az óbudaiak, amikor egy igazán sokat megélt lakójukat köszöntötték fel a szomszédok, rokonok és a barátok.

Ella néninek krétarajzot is készítettek – Fotó: Magdolna

Ella nénit sokan szeretik

Magdolna osztotta meg egy kerületi csoportban, hogy milyen megható eseménynek volt szem- és fültanúja a III. kerületben péntek (június 2.) délután. A Pók utcai lakótelepen ugyanis egy nagyon fontos születésnapi partit tartottak, Ella néni századik születésnapját ünnepelhette családja, szomszédai és barátai körében. A megható pillanatokat lufikkal, virágokkal és citerával is kiegészítették, mindezt persze úgy, hogy Ella néni az utcán gyülekező „sereget” az ablakából szemlélte. 

Megható volt ez a gesztus, ahogy tisztelettel megemlékeztek erről a csodás és ritka kerek évfordulóról! Gratulálunk és még nagyon sok boldogságot, erőt és nagyon jó egészséget kívánunk! Istenke éltesse Ella nénit!

– írta a poszthoz Magdolna, aki nagyon örült annak, hogy ennyien összegyűltek megünnepelni ezt a jeles eseményt, hiszen szerinte is nagyon fontos, hogy ha tudjuk, akkor együtt ünnepeljük a szeretteink különleges napjait, márpedig a 100. születésnap igencsak rendhagyó egy ember életében. 

Nyugodtan le is tagadhatná az életkorát

A lakótelepi tömbben élők egymásra figyelését olyan egyszerű, de szívet melengető érzés volt látni, hallani!

– mesélte nekünk Magdolna, aki a szemben lévő házban él és így nemcsak az ünneplést, hanem a készülődést is végig tudta nézni. Már őt is boldoggá tette az a tudat, hogy ez a kis közösség mennyi mindenre képes azért, hogy mosolyt csaljon egy másik ember arcára. Azt is elmesélte nekünk, hogy bizony nem érkeztek „üres kézzel” a köszöntők, krétarajzot készítettek a járdára és még műsorral is készültek:

Ella néni ablaka alatt álltak, előadva egy kis citerazenés énekes köszöntést!

Azonban a legszívmelengetőbb az volt, ahogy Ella néniről mesélt Magdolna. Lapunknak elmondta, hogy már többször találkoztak és mindig váltanak pár szót egymással. Emiatt is tudja, hogy Ella néni akár le is tagadhatná a korát (ha akarná), hiszen a száz esztendő ellenére is teljes szellemi frissességgel éli mindennapjait. 

Szép idő van, hová megyünk? Vásárolni vagy csak sétálunk? Vajon mennyibe kerülhet a sárgabarack? Lekvárt főznék belőle...

– idézett fel Magdolna pár részletet a beszélgetéseikből.

Nagyon boldog születésnapot, Ella néni!

Szerkesztőségünk nevében pedig ez úton én is szeretnék igazán boldog születésnapot kívánni Ella néninek! Reméljük, hogy még nagyon sok ilyen csodálatos nap jön el majd az életében, és hogy legalább ennyien köszöntik majd a következő születésnapján is!

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás