RETRO RÁDIÓ

Kitört a parkolási háború a XIII. kerületben Budapesten

A Visegrádi utcából el kell állnia mindenkinek, mert útburkolati festést végeznek. A hétköznapi „apróság” miatt rögtön kitört a háború a neten: lehetetlen a parkolás a kerületben...Megosztás
Szerző: P.P.
2023.03.19. 05:00
13. kerület lomtalanítás parkolás

Egy hétköznapi útfelújítás és egy ártatlan poszt is nagy port kavarhat gyakorlatilag bárhol Budapesten, ha a kerületi parkolásról van szó... Nemrég például Ferencvárosban tört ki a botrány a változások miatt.

A Visegrádi utca érintett szakasza – Forrás: Google Maps

Nemrég egy épületfelújításból lett botrány a XIII. kerületben, de akkora a feszültség a parkolási helyzet miatt, hogy egy zebra létesítése körüli ártalmatlan vita kapcsán is egymásnak ugranak az emberek...

 

Fel kellett szabadítani egy napra egy útszakaszt

A legújabb „háborút” a XIII. kerületben egy ártalmatlan útfelújítás-felfestés robbantotta ki.

Úgy látszik, készülnek elvinni az autókat a Visegrádi utcából, ahol ma tilos megállni. Aki még itt áll, jöjjön!

– figyelmeztette a többi lakót egy posztban egy XIII. kerületi lakos, aki később azt is megosztotta, hogy végül nem viszik el az autókat, csak arrébb helyezik őket.

Mint kiderült, útburkolati jeleket festettek fel, emiatt nem parkolhattak a Visegrádi utcában a 13. kerület lakosai egyetlen napig, azonban sokakból indulatokat váltott ki a parkolóhelyek „elvétele” és a közelgő lomtalanítás.

Minden négyzetcentiméteren egy autó

Ez a 13. kerület a város szégyene a parkolási díjaival és helyzetével

– írta egy férfi, akinek a kommentjére rengetegen reagáltak. Egyetértés nincs, hiszen a helyzetet valószínűleg nem lehet megoldani, csak egymásnak feszülnek az indulatok...  Volt, aki szerint túl magas a parkolási díj, hiszen a kerületi lakosok, akik autóval járnak, nem tudják megoldani a parkolást anélkül, hogy egy vagyont kifizetnének rá. Az egyik hozzászóló még viccesen azt is megjegyezte, hogy akár „fel is vihetné a kocsiját az ötödik emeletre”.

Szégyen, hogy minden négyzetcentin áll egy autó, ahelyett, hogy emberközpontú létesítményeket csinálnának

– reagált egy másik lakos, aki mellé többen is beálltak, és kiemelték, hogy még mindig könnyen kifizethetőnek tűnnek a parkolási díjak, hiszen nem igazán csökken az autók száma a kerületben. Egy hölgy elő is állt egy megoldással, szerinte érdemes lenne a helyi lakosoknak felajánlani jelképes összegért egy parkolási engedélyt, másoknak viszont ténylegesen olyan parkolási díjakat szabni, amit már senki sem akar megfizetni. Véleménye szerint így csökkenteni lehetne a kerületben parkoló autók számát.

 

A lomtalanítás is nehezíti a helyiek életét

Ma egyébként a lomtalanítás alkalmából újra megnyílnak Mordor bányái... már reggel háromnegyed 6-kor veszekedtek a helyeken. Csoda lesz...

– írta egy hozzászóló, aki arra figyelmeztette a kerületieket, hogy a parkolás más okból is nehézkes lesz, hiszen a lomtalanítás is erre az időszakra esik.

 

 

Ezeket olvastad már?
Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Megtörte a csendet a család: tragikus hirtelenséggel halt meg az ötgyermekes anya

Így zenél a városligeti okospad, kipróbáltuk

Így zenél a városligeti okospad, kipróbáltuk

„A műtéttel egy új esélyt kapna a kislányunk” – A négyvégtagi bénulásban szenvedő Evelinnek gyűjtenek

„A műtéttel egy új esélyt kapna a kislányunk” – A négyvégtagi bénulásban szenvedő Evelinnek gyűjtenek

Ismert emberek is érintettek a milliárdos költségvetési csalásban

Ismert emberek is érintettek a milliárdos költségvetési csalásban

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás