RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő felvétel: így szúrják magukat a drogosok a józsefvárosi lépcsőházban – videó





A helyiek szerint a kerület újbóli lezüllesztése a cél. „Józsefvárosban változásra van szükség!” – írják.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.02.08.
Józsefváros

Megdöbbentő videó látott napvilágot arról, hogy egy férfi egy józsefvárosi társasház lépcsőházában segít intravénásan beadni társának a kábítószert előbb az egyik, majd a másik karjába. A videót a kulcslyukon keresztül készítették, és a Ferenc József blog hozta nyilvánosságra. 

józsefvárosi drogosok (van engedély!)
Drogosok a józsefvárosi lépcsőházban Fotó: Ferenc József blog

„Drogtanya a kerületben, ez Pikó Józsefvárosa! Leépítette a közbiztonságot, elzavarta a polgárőröket, így most minden gond nélkül belőhetik magukat a drogosok a lépcsőházakban. A videó egy Baross utcához közeli társasházban készült” – írták a blog szerkesztői a sokkoló videóhoz.

 

Pikó András polgármesterségének kezdetén, 2020-ban ment neki a közrend és közbiztonság javítására vonatkozó rendeletcsomagnak, és törölte azt az előző városvezetés által 2018-ban hozott rendeletet, miszerint tilos a hajléktalanoknak a társasházak közös helyiségeit életvitelszerűen használni. Az elmúlt években tehát visszaszivároghattak a gyanús alakok a lépcsőházakba, szemét- és kerékpártárolókba, ahol szabadon garázdálkodhatnak.

A Metropol már 2021-ben beszámolt arról, hogy visszatértek a drogosok Józsefvárosba, miután egy VIII. kerületi csoportba felkerült egy kép arról, hogy a Losonci téren, egy valaha volt virágtartóban szétszórva feltehetően használt drogos tűk vannak. A józsefvárosi tűkavalkádnak Kocsis Máté még 2013-ban vetett véget, amikor felmondta a kerület 2010-ben megkötött tűcsereprogramját, de úgy néz ki, hogy a Pikó vezette városvezetés alatt visszatértek a kerületben a régi rossz szokások.

A kerületet nemcsak az állandósuló hajléktalanprobléma jellemzi – Pikó András nemrég maga ismerte el, hogy tarthatatlan a helyzet, miközben éppen ő szorgalmazta a hajléktalanok visszatérését a kerületbe –, hanem egyre inkább a kosz és a bűz is: mint nemrég megírtuk, a hírhedtté vált „Pikó-budi” mellé eljött a kutyapiszoár is: 120 ezer forintért szereztek be egy betonkúpot a frissen felújított Déri Miksa utcába, hogy a kutyák azt célozzák meg vizeléskor...





 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás