Bővül a MOL Bubi-rendszer – ennyiért bérelhető közbringa 2023-ban





Újabb gyűjtőállomásokkal bővült a fővárosi közbringarendszer. Így mostantól még több helyen érhetők el a MOL Bubi kerékpárjai, fizetni pedig ennyit kell a bérlésért idén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.02.24.
Módosítva: 2023.02.24.
Mol Bubi közbringa kerékpár

Tovább bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe, vagyis egyre több helyen lehet kerékpárt bérelni a fővárosban. Ez azért is jó hír, mert a legfrissebb adatok szerint rekordokat döntöget a kerékpárral közlekedők száma. Az egyre több gyűjtőállomáson kívül változott valami a MOL Bubik háza táján? Mennyiért lehet most drótszamarat bérelni? Íme a válaszok!

MOL Bubi
Mostantól még több helyen érhetők el a MOL Bubi kerékpárjai Fotó: Sáfár Tibor 

Népszerű a MOL Bubi a fővárosiak körében

A MOL Bubi közbringa-szolgáltatás az elmúlt hónapokban is igazolta, hogy népszerű a fővárosiak körében. A közbringarendszer a tavaly nyáron elért rekordok mellett télen is kiemelkedő eredményeket produkált: 2021 decemberében 3531-en, 2022 decemberében már 7117-en, 2023 januárjában pedig 6009 volt a közbringarendszer napi használati csúcsa – vagyis ennyien használták a bringákat a legtöbben egy adott napon. 2023 februárjában pedig átlépte a 4,4 milliós utazásszámot a rendszer.

Egyre több helyen lehet bringát bérelni

A MOL Bubi töretlen népszerűsége is indokolja, hogy a közbringa-szolgáltatás minél szélesebb körben váljon elérhetővé – áll az üzemeltető közleményében. Ennek érdekében újabb helyszíneken lehet kerékpárokat felvenni és letenni, miután a főváros két újabb pontján, a VI. kerületben a Hard Rock Hotel mellett, a VIII. kerületben pedig az Orczy téren is létrejött egy gyűjtőállomás. A BKK legutóbb szintén a Terézvárosban adott át 4 vadonatúj gyűjtőállomást, valamint a megújult Blaha Lujza téren is két új állomás várja a felhasználókat. A BKK a tervek szerint idén folyamatosan tovább bővíti majd közbringarendszer hálózatát. Jelenleg egyébként 180 gyűjtőállomáson lehet 2060 közbringát bérbe venni.

Ennyibe kerül közbringát használni 2023-ban

Továbbra is kedvező feltételek mellett lehet MOL-közbringát bérelni. Van 1000 Ft-ért havi, 8500 forintért pedig éves bérlet, amikkel fél órát ingyen lehet használni a Bubikat. Emellett továbbra is díjmentes a második kerékpár bérlése, vagyis aki barátokkal vagy ismerősökkel együtt venné igénybe a szolgáltatást, egyidejűleg két kerékpárt vehet fel. Azt viszont nem árt tudni, hogy 30 percen túli folyamatos használatért külön használati díjat kell fizetni, méghozzá ennyit: minden további megkezdett perc 40 forint.

Fotó: Tibor Safar

További hasznos tudnivalók MOL Bubi bérléssel kapcsolatban

  • A MOL Bubi applikációban folyamatosan ellenőrizhetjük, hogy hány perce használjuk a felvett kerékpárt.
  • A parkolás is használati időnek számít, vagyis az is beleszámít a 30 percbe.
  • Az kerékpáron lévő okoslakat gombjának lenyomása nélkül a rendszer nem érzékeli, hogy visszaadtuk a kerékpárt, és további használati díjat számol fel.
  • Amennyiben MOL Bubi gyűjtőállomáson kívül hagyjuk a kerékpárt, 5000 forint állomáson kívüli lezárási felárat kell fizetni.

 





 





Ezeket olvastad már?
Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Kórházi betegágyán ölte meg a feleségét, megdöbbentő magyarázattal szolgált a férj

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

Elegancia és múlt: Az AERON Andrássy úti Üzlete elkápráztatta a celebvilágot

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Búcsúzz el apától!” – mondta 3 éves fiának a nő, mielőtt gyermekével és önmagával is végzett

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

„Istent játszott, pedig nem volt joga hozzá”"– 380 évre ítélték a 17 emberrel végző ápolónőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás