RETRO RÁDIÓ

Eva Kaili új módszerrel próbálkozik, hogy szabadlábra kerüljön és visszatérhessen a Európai Parlamentbe

A korrupcióval vádolt szocialista EP-képviselő, az Európai Parlament korábbi alelnöke Eva Kaili és ügyvédjei, a görög lapok szerint már megint új védekezési taktikával próbálkoznak. Ennek lényege, hogy politikusnő semmiről nem tudott, a vesztegetési pénzek, az eurómilliókkal teli bőröndök a „férje bűne”, ő teljesen ártatlan.Megosztás
Szerző: Metropol
2023.01.27. 08:27
Brüsszeli korrupció eva kaili

 

Nyilvánvaló, hogy egy végiggondolt, gondosan felépített védekezési taktikáról van szó. Eva Kaili a görög lapok szerint drámai mondatokkal üzente meg a börtönből, hogy válókeresetet ad be a férje ellen. Aki „befeketítette a nevét”, aki az ő tudta nélkül őrizgette közös otthonukban az eurómilliókkal teli bőröndöket...

A kenőpénzek elfogadásával vádolt görög szocialista EP-képviselő védői több részlettel egészítették ki ezt a védekezést. Azt nyilatkozták, hogy Kaili a börtönben rádöbbent: egy „szörnyeteggel” élt együtt, aki eltitkolta előle sötét az üzleti ügyeit, ezért most beadja a válókeresetet szintén korrupcióval vádolt férje ellen. A baloldali politikus most ettől reméli szabadulását.  Eva Kaili környezetének tagjai megdöbbentek ezektől a kijelentésektől, ugyanis ők úgy látták, hogy a politikusnő a lehető legszorosabb, harmonikus kapcsolatban él 22 hónapos kislánya édesapjával.

A brüsszeli korrupciós botrány két fő gyanúsítottja: Eva Kaili és férje, Francesco Giorgi. Fotó: Facebook

Az új védekezési taktikát az ügyvédek valószínűleg azért gondolják célravezetőnek, mert Kaili a görög SKAI televízió által megszerzett rendőrségi jegyzőkönyvek  szerint  már a decemberi kihallgatásán azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy illegális tevékenységből származik a pénz. Ő azt hitte, hogy a férje, Francesco Giorgi ennyire jól keres. Arról a politikusnő nem nyilatkozott, hogy vajon a férje miért bőröndökben hordja haza a fizetését.

„Védencem csodálkozik, hogyan engedte meg ennek a „mérgező szörnyetegnek”, hogy a bőrönd a házukban legyen, erről őt nem tájékoztatta. Úgy érzi, elárulta a férfi, akiben mindenkinél jobban megbízott” – tolmácsolta Kaili nyilatkozatát ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopoulosz a görög Star magazinnak
Mint ismeretes, az utolsó még a lakásukban lévő, milliókkal telei bőröndöt a szocialista politikusnő a botrány kirobbanásakor saját édesapjával próbálta elrejtetni.

Szakértők szerint azonban mindezzel azt akarják elérni, hogy Eva Kaili szabadlábon védekezhessen, továbbá, hogy megakasszák a nyomozás menetét. Ezt szolgálja az is, hogy „kínvallatásra, embertelen bánásmódra, emberi jogokra” hivatkozva feljelentik a nyomozókat, az ügyészeket és annak a luxusbörtönnek az igazgatóját, ahol a politikusnőt fogva tartják.
Kizárólag ez az indoka annak,  hogy Eva Kaili most, hangzatos kijelentések kíséretében beadja a válókeresetet.

A legfrissebb brüsszeli információk szerint a brüsszeli ügyészség tegnap meghosszabbította a férj, Francesco Giorgi előzetes letartóztatását. Indoklásuk szerint szabadlábra kerülése esetén fennáll a nyomok eltüntetésének, „összebeszélésnek”, a tanúk megfélemlítésének veszélye.


A brüsszeli Barbie és Ken

Eva Kaili és az olasz Francesco Giorgi története afféle belterjes brüsszeli párkapcsolat. A kilenc évvel idősebb Eva Kaili 2020-ban kezdett el találkozni a szocialista frakció asszisztensével, akitől 2021 februárjában született meg első gyermeke, Ariadné. A házaspárt az Európai Parlament szocialistái a „brüsszeli Barbie és Ken” néven becézték.

 

 

Ezeket olvastad már?
Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Tragédia: fiatal családapát beszélt rá az öngyilkosságra a mesterséges intelligencia

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Rejtély övezi egy fiatal miskolci férfi halálát

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Sokkoló: órákon át hevert a lakóház erkélyén egy holttest

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Szürreális hajsza: két órán át üldöztek a rendőrök egy pajkos pónit – Videó

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás