Eva Kaili új módszerrel próbálkozik, hogy szabadlábra kerüljön és visszatérhessen a Európai Parlamentbe





A korrupcióval vádolt szocialista EP-képviselő, az Európai Parlament korábbi alelnöke Eva Kaili és ügyvédjei, a görög lapok szerint már megint új védekezési taktikával próbálkoznak. Ennek lényege, hogy politikusnő semmiről nem tudott, a vesztegetési pénzek, az eurómilliókkal teli bőröndök a „férje bűne”, ő teljesen ártatlan.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.01.27.
Módosítva: 2023.01.27.
Brüsszeli korrupció eva kaili

 

Nyilvánvaló, hogy egy végiggondolt, gondosan felépített védekezési taktikáról van szó. Eva Kaili a görög lapok szerint drámai mondatokkal üzente meg a börtönből, hogy válókeresetet ad be a férje ellen. Aki „befeketítette a nevét”, aki az ő tudta nélkül őrizgette közös otthonukban az eurómilliókkal teli bőröndöket...

A kenőpénzek elfogadásával vádolt görög szocialista EP-képviselő védői több részlettel egészítették ki ezt a védekezést. Azt nyilatkozták, hogy Kaili a börtönben rádöbbent: egy „szörnyeteggel” élt együtt, aki eltitkolta előle sötét az üzleti ügyeit, ezért most beadja a válókeresetet szintén korrupcióval vádolt férje ellen. A baloldali politikus most ettől reméli szabadulását.  Eva Kaili környezetének tagjai megdöbbentek ezektől a kijelentésektől, ugyanis ők úgy látták, hogy a politikusnő a lehető legszorosabb, harmonikus kapcsolatban él 22 hónapos kislánya édesapjával.

A brüsszeli korrupciós botrány két fő gyanúsítottja: Eva Kaili és férje, Francesco Giorgi. Fotó: Facebook

Az új védekezési taktikát az ügyvédek valószínűleg azért gondolják célravezetőnek, mert Kaili a görög SKAI televízió által megszerzett rendőrségi jegyzőkönyvek  szerint  már a decemberi kihallgatásán azt mondta, fogalma sem volt arról, hogy illegális tevékenységből származik a pénz. Ő azt hitte, hogy a férje, Francesco Giorgi ennyire jól keres. Arról a politikusnő nem nyilatkozott, hogy vajon a férje miért bőröndökben hordja haza a fizetését.

„Védencem csodálkozik, hogyan engedte meg ennek a „mérgező szörnyetegnek”, hogy a bőrönd a házukban legyen, erről őt nem tájékoztatta. Úgy érzi, elárulta a férfi, akiben mindenkinél jobban megbízott” – tolmácsolta Kaili nyilatkozatát ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopoulosz a görög Star magazinnak
Mint ismeretes, az utolsó még a lakásukban lévő, milliókkal telei bőröndöt a szocialista politikusnő a botrány kirobbanásakor saját édesapjával próbálta elrejtetni.

Szakértők szerint azonban mindezzel azt akarják elérni, hogy Eva Kaili szabadlábon védekezhessen, továbbá, hogy megakasszák a nyomozás menetét. Ezt szolgálja az is, hogy „kínvallatásra, embertelen bánásmódra, emberi jogokra” hivatkozva feljelentik a nyomozókat, az ügyészeket és annak a luxusbörtönnek az igazgatóját, ahol a politikusnőt fogva tartják.
Kizárólag ez az indoka annak,  hogy Eva Kaili most, hangzatos kijelentések kíséretében beadja a válókeresetet.

A legfrissebb brüsszeli információk szerint a brüsszeli ügyészség tegnap meghosszabbította a férj, Francesco Giorgi előzetes letartóztatását. Indoklásuk szerint szabadlábra kerülése esetén fennáll a nyomok eltüntetésének, „összebeszélésnek”, a tanúk megfélemlítésének veszélye.


A brüsszeli Barbie és Ken

Eva Kaili és az olasz Francesco Giorgi története afféle belterjes brüsszeli párkapcsolat. A kilenc évvel idősebb Eva Kaili 2020-ban kezdett el találkozni a szocialista frakció asszisztensével, akitől 2021 februárjában született meg első gyermeke, Ariadné. A házaspárt az Európai Parlament szocialistái a „brüsszeli Barbie és Ken” néven becézték.

 





 





Ezeket olvastad már?
Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Botrányos Ovi+ Program Óbudán: Havi 60 ezret gombolnának le a tiltakozó szülőkről

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Szenzációs siker - Magyar sör került a világ legjobbjai közé

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Nem mindennapi videóval üzent Orbán Viktor az érettségizőknek

Top hírek

Magyar Péter

Mitől fél ennyire? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

50 milliós BMW-k, csúcstechnika, a pesti éjszakából jól ismert alakok... Miközben egy botrányba fulladt pr-akció keretében Magyar Péter vonattal utazott Debrecenbe, csapata 50 milliós BMW X6-osokkal, Mercedes buszokkal, „szolgálati” csúcstechnikával felszerelve az autópályán ment a vasárnapi rendezvény helyszínére.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás