Fiatal lány holttestét találták meg egy óbudai romos házban, megfojtották





Kegyetlenül megölte a barátnőjét egy fiatal férfi egy elhagyatott III. kerületi épületben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.06.
III. kerület gyilkosság

A halott 18 éves lányra egy férfi talált rá, miközben nyírta a füvet.

A kegyetlen gyilkosság 2019 szeptemberében történt az egyik Ladik utcai telken. A zsaruk később azonosították a 18 éves áldozatot, és azt is megállapították, hogy a fiatal nő halála 10–12 nappal a megtalálása előtt következett be. 2020-ban a rendőrök látókörébe került egy 27 éves férfi, akit még a holttest megtalálása előtt igazoltattak. Sz. Tamás akkor a rendőröknek hamis adatokat diktált be, ezért előállították, majd a kapitányságon a rendőrök megállapították, hogy a férfi ellen a Tatabányai Járásbíróság lopás vétség és magánlaksértés miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért átszállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

Most a Fővárosi Főügyészség a férfival szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, fegyházbüntetés kiszabását indítványozva. A férfi jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A vádiratban ismertették, a fiatal lány azért költözött össze a kéregetésből élő férfival, mert a családja ellenezte a kapcsolatát. Azonban egyre többször veszekedtek a párjával, előfordult, hogy a férfi meg is ütötte a lányt.

2019. szeptember 18-án a reggeli órákban, a közös lakóhelyükül szolgáló romos házban ismét összevesztek. A vita során a férfi dühében, nagy erővel, testszerte, kitartóan bántalmazni kezdte a sértettet, végül a nyakát leszorítva megfojtotta. A vádlott a sértettnek elhúzódó, és az átlagost jóval meghaladó testi-lelki szenvedést okozott.

A férfi azért, hogy a sértett halálát a családja elől eltitkolja, 2019. szeptember 21-én az egyik közösségi oldalon, saját profilján, de a sértett nevében felvette a kapcsolatot a sértett unokatestvérével, akinek levelezésük során – továbbra is a sértett nevében – azt állította, hogy a vádlottal boldog párkapcsolatban él Londonban. Emiatt a sértettet a családja nem kereste, holttestét 2019. szeptember 28-án állampolgári bejelentés alapján találták meg – ismertetik a részleteket az Ügyészség oldalán.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás