RETRO RÁDIÓ

„Odakakálnak a bokor mögé, belehánynak az ivókútba” – Élhetetlenné tették a Blaha Lujza teret – Videó!

A Metropol a helyszínen járt, ahol rejtett kamerás felvételt készítettünk a már-már elviselhetetlenül undorító környékről. A közelben élők durva részleteket árultak el lapunknak a mindennapjaikról.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.07.
VII. kerület VIII. kerület embertelen állapot

Lábmosás az ivókútnál, hajléktalantömeg fényes nappal, alvó csövesek minden sarkon: egy tipikus hétfő reggel a Blahán. A Metropol stábja utánajárt, mi a véleménye a környéken élőknek és dolgozóknak a Budapest egyik legfontosabb csomópontján kialakult vadnyugati állapotokról.

Már az aluljárót is ellepték a hajléktalanok a Blaha Lujza téren (Fotó: Metropol)

A helyiektől megtudtuk: a téren és környékén néhány évvel ezelőtt már javulásnak indult a helyzet, azonban az utóbbi időben újra mocsok, bűz és hajléktalanhordák vették birtokba a Blahát. A tér közepén megállva valóságos vándorcirkuszban érezheti magát az ember. Van itt zene, rögtönzött ülőhelyek, vizeletszag, furcsa pózokba hajtogatott emberek és trükkös, lehúzós jósnők is.

Hatalmas hajléktalanhorda és bűz jellemző a köztéren (Fotó: Metropol)

Összeszokott társaság uralja a teret

Csak rossz tapasztalataim vannak. A Népszínház utcában, a 4-es metró feljárója katasztrófa. A Blaha Lujza tér is tragikus. Ráadásul nemsokára kezdődik a felújítás, ezek az emberek meg úgyis maradni fognak” – árulta el lapunknak aggályait Czirok Lajos, aki a környéken lakik.

„A Blaha jelenlegi állapotának az az oka, hogy a VIII. kerület legjobb emberét leváltották. Kocsis Máté, őt nagyon kedveltük. Ő helyre rakta a kéregetőket, a hajléktalanokat, rendet csinált az aluljáróban. A mostani polgármester, Pikó András, őt nem szeretjük. Ami rend volt a Népszínház utcában, az mióta ő van, nulla. Köztéri vécét kéne helyezni ide a térre, mert itt végzik el a dolgukat a hajléktalanok. Odakakálnak a bokor mögé, de láttam olyat is, hogy belehánytak az ivókútba” – háborgott József, helyi nyugdíjas. Az idős ember hozzátette: Ha 1–5-ig kellene osztályozni Pikó András munkáját, akkor az egyes alá lenne. „Nem ismerek olyan embert, aki azt mondaná, „ez a Pikó egy jó ember. Erre a dologra ugyanolyan alkalmatlan, mint Karácsony a főpolgármesterségre, az is egy nulla” – jelentette ki a háborgó férfi.

„12 évig dolgoztam éjszaka ezen a környéken, verekedés, rendőrség, minden volt itt. Itt esznek, vergődnek, zenélnek. Több járőr kéne ide, és büntetni kellene. Nézzék meg a város többi közterét, sokkal tisztábbak! Ezek a hajléktalanok már évek óta idejárnak, ismerik egymást, haverkodnak” – mondta el tapasztalatait Bujáki Edit, aki egykor a környéken dolgozott.

A téren található ivókutat használja ez a nő lábmosásra (Fotó: Metropol)
Ezeket olvastad már?
Ijesztő lehet a tavasz első napja, sötét fellegek gyülekeznek az égen ma

Ijesztő lehet a tavasz első napja, sötét fellegek gyülekeznek az égen ma

Megsérült egy gyerek a játszótéren: hárít az önkormányzat Óbudán – Fotók

Megsérült egy gyerek a játszótéren: hárít az önkormányzat Óbudán – Fotók

Élő Barbie babává műttette magát az OnlyFans-modell

Élő Barbie babává műttette magát az OnlyFans-modell

Minden megváltozott: túlélte az öngyilkossági kísérletét a 19 éves fiatal

Minden megváltozott: túlélte az öngyilkossági kísérletét a 19 éves fiatal

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás