Két évre borul Budapest közlekedése





Szombaton indul a hármas metró felújításának utolsó szakasza, új járatok segítik az utazást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.06.
építkezés troli villamos m3 metró dugó busz BKK Metrófelújítás hármas metró

Jelentősen átalakul szombattól Budapest közlekedése a hármas metró középső szakaszának felújítási munkálatai miatt. A BKK kulcsfontosságú járati útvonalát változtatta meg, ezzel is könnyítve a belvárosi közlekedést. A munkálatok november 7-én indulnak, a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti rész teljes lezárásával. A szerelvények hétköznap és hétvégén is Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig járnak majd, a kimaradó szakaszon metrópótló buszokkal utazhatnak. A felújítási munkálatok a tervek szerint 2022 végéig tartanak.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Meghosszabbított járatok segítik a közlekedést

  • A déli metróvonal-szakaszon a Boráros tér felé a 223M, a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbusszal lehet utazni.
  • Az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M a Nagykőrösi út–Illatos út–Soroksári út útvonalon közvetlenül a Boráros térig megy.
  • A 23E gyorsjárat ezentúl nemcsak csúcsidőszakban és hétvégén, hanem hétköznap egész nap közlekedik. A gyorsjárat a Topánka utcából indul, a lakótelepen körjáratként közlekedik, a Határ út–Török Flóris utca–Topánka utca–Baross utca nyomvonalon járja be a lakóövezetet.
  • A 72-es trolibusz mostantól 72M jelzéssel hétköznap is meghosszabbított útvonalon, Zugló és – a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Baross utca útvonal érintésével – az Orczy tér között közlekedik.
  • A 73-as trolibusz 73M jelzéssel továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky úton át, a Deák Ferenc térig meghosszabbított útvonalon közlekedik.
  • A 79-es trolijárat ezentúl 79M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Népfürdő utcán át a Dagály utcáig közlekedik, érintve a Dunavirág utca–Esztergomi út környékét is.
  • A 20E autóbusz – az északi metrószakasz pótlásakor alkalmazott forgalmi rendhez hasonlóan – megáll a Keleti pályaudvar irányában a Munkásotthon utca megállóban is.
  • Szombattól indul a 2M villamos, ami a Keleti pályaudvar és a Jászai Mari tér között közlekedik.
  • Hétfőtől az 1M villamos a Bécsi út/Vörösvári út és a Népliget között, az M14-es autóbusz a Lehel tér és a Nyugati pályaudvar között közlekedik.
  • Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

    Keret: Újítják a Széll Kálmán tér környékét

    Novembert 6-a, péntektől lezárják a Várfok utcát, a Vérmező út és a Krisztina körút között. Az építkezés miatt a 16-os, a 16A, a 21-es, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 21A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érintve a Széll Kálmán tér M megállót. A munkálatok 2021. július 15., csütörtökig tartanak.

  • A 16-os, a 16A autóbuszra a budai vár felé az Ostrom utcában a Széna tér után, a 116-os autóbuszra a Fény utcai piac felé a Vérmező úton a Széna tér előtt, a budai vár felé pedig az Ostrom utcában a Széna tér után lehet felszállni.
  • A 21-es és a 21A autóbuszra Csillebérc, illetve Normafa felé a Széna téren a Hattyú utcánál újonnan létesült megállóban és a Krisztina körúton az 5-ös autóbusz megállójában lehet felszállni.
  • A 102-es, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz a Széll Kálmán tér Margit körút felőli oldalán a Dékán utca előtti megállóból indul.
  • A budai vár felé közlekedő 16-os, 16A, 116-os és 916-os autóbusz Mátray utca megállóját már áthelyezték az Ostrom utcába, a nagykövetséggel szembe.




  • Ezeket olvastad már?
    Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

    Felkészítetted a konyhád az ünnepekre? Mi segítünk neked!

    Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

    Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben

    Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

    Hivatalos: lehet oltani az orosz vakcinával

    Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

    Medvével szállt harcba a férfi, hogy megmentse kutyáját - Videó!

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás