A királyi család egyik legkedveltebb tagja nem fogta vissza magát egy interjúban, ahol a milliárdosok űrversenyéről kérdezték. Szerinte arra kéne fókuszálniuk, hogy megmentsék a Földet, ahelyett, hogy egy másik bolygót keressenek.

Vilmos herceg azután mondta ezt, miután William Shatner kanadai színész nemrég űrrepülésre ment, és ezzel a Star Trek színésze lett a legidősebb asztronauta a maga 90 évével – írja a BBC.

A világnak arra lenne szüksége, hogy a legnagyobb elmék a Föld megmentésén dolgozzanak ahelyett, hogy új helyet próbálnának keresni. A jövőbeli megoldásokon kellene gondolkodniuk!”– mondta a herceg.

William Shatner nem hagyta annyiban a kritikát és visszavágott neki az Entertainment Tonightnak adott interjújában.

Kedves angol fickó, aki egy napon Anglia királya lesz. Kedves, de nem értette meg az ötletet. Szeretném, ha megkapná ezt az üzenetet: ez csak egy bébilépés volt, hogy az összes szennyező iparágat, mint mondjuk az elektromos áramot előállító iparágat kitegyük a Földről. Megvan a technológia arra, hogy bázist alakítsunk ki 250-280 mérföldre a Földtől, és onnan küldjék le nekünk az energiát” – nyilatkozta.