Egy cseppet sem nevezhető idillinek az a családi háttér, amelyből kitörve Yvonne Dederick végül sikeres üzletasszonyként ért révbe. A Feleségek luxuskivitelben szereplője első könyvében, a Pályakezdő milliárdosokban részletesen mesél mindarról, amely a sikerhez vezető útjához hozzájárult.

„Sokan úgy választanak pályát, hogy a családi vonalhoz közeli területen helyezkednek el vagy épp annak a szöges ellentétjét választják. Én az utóbbi kategóriába tartozom. Édesanyám rendkívül tehetséges, törékeny, táncművész volt, édesapám talent menedzser, a családban mindenkihez a művészi pálya állt közel. Bár balettoztam, zeneiskolába jártam, amikor egyetemet kellett választanom mindenképp valami racionális vonalat szerettem volna. Így kerültem pénzügyi-közgazdasági területre” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Yvonne Dederick, aki még tinédzserként költözött ki Amerikába.

„Édesanyám magát is nagyon nehezen tudta szeretni, ráadásul állandóan fellépni járt, így én a nagyszülőkhöz kerültem. Úgy éreztem, hogy nem igazán tudnak mit kezdeni a temperamentumos, szeleburdi kislánnyal, aki akkor voltam. Így amikor lehetőségem adódott kiköltöztem a nagybátyámhoz Floridába. Itt találkoztam újra azzal a fiatalemberrel, akit már 12 éves korom óta ismertem. Megkérte a kezemet, én pedig igent mondtam” – árulta el az üzletasszony, aki inkább szökési kísérletként tekintett a 15 éves korában kötött frigyre.

„Nem igazán tudtam, mit is jelent házasnak lenni. Kentucky-ban éltünk, én lelkesen tanultam és dolgoztam, ösztöndíjas voltam, mindent beleadtam a tanulásba, pláne, amikor rájöttem, hogy a férjem mellett nem leszek boldog. Szinte sosem volt munkája, sokszor próbált mentálisan letörni, verbálisan bántalmazni. Mivel számtalan vadászfegyverük volt, ami Amerikában nem ritka, jobbnak láttam, ha ezeket eldugom előle. Féltem, hogy ellenem fordítaná” – mondta Yvonne Dederick, aki a tanulás mellett pincérnőként kereste a napi betevőre valót. „Egy étteremben dolgoztam felszolgálóként, amit igyekeztem a lehető legjobb kedvvel csinálni. Hiszek abban, hogy ha pozitív energiát sugárzunk kifelé, akkor visszafelé is azt kapjuk. Tudtam, hogy ez csak egy átmeneti állapot az életemben és lesz jobb. Így is lett, mindent hátrahagyva elváltam az első férjemtől és mivel kaptam egy munkalehetőséget visszatértem Magyarországra, már pénzügyi tanácsadóként” – emlékezett vissza Yvonne Dederick a 95.8 Sláger FM-en.