Tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal tüntette ki a cannes-i filmfesztivál a Top Gun: Maverick című filmje szerdai díszbemutatójára érkezett Tom Cruise-t.

Pierre Lescure, a fesztivál elnöke a fesztiválpalota Debussy-termének színpadán, a vetítés kezdete előtt, meglepetésként jelentette be a díjat. A tiszteletbeli Arany Pálmát mindeddig csak tucatnyian kapták meg.

A közönség állva tapsolta meg a díjat a kezében szorongató Cruise-t

Cannes – Tom Cruise tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott Fotó: Getty Images

Az 59 éves filmsztárt már a fesztiválpalotához vezető vörös szőnyegnél is tömegek fogadták.

Cruise-zal, aki három évtized után először tért vissza a fesztiválra, interjú is készült a vetítés előtt. A színész a filmezés iránti elkötelezettségéről beszélt és felidézte, hogy egyik meghatározó élménye volt 18 évesen az 1981-ben készült Takarodó című film, amelyben George C. Scott-tal játszott. Később egy kérdésre válaszolva azt is elmondta: egy pillanatig sem kísértette meg a gondolat, hogy május 27-től a mozikban látható filmjét valamelyik streamingszolgáltatásban forgalmazza.

Arra a kérdésre pedig, hogy miért vállal olyan nagy kockázatot azzal, hogy maga játssza filmjei legveszélyesebb jeleneteit is, azt válaszolta: „Gene Kellyt sem kérdezte senki, hogy miért táncol.

A Top Gun: Maverick díszbemutatóját 36 évvel a Top Gun után lelkesen fogadta a cannes-i közönség, a deadline.com beszámolója szerint a film végén öt percig állva ünnepelték az alkotókat és a színészeket. A kedden kezdődött 75. Cannes-i Filmfesztivál május 28-áig tart.

Sok rajongóban felmerült a kérdés, hogy vajon milyen zenék lesznek a filmben, hogy a régiek közül fel fog-e csendülni bármelyik is. Spoilerezni nem akarunk, de annyit elárulhatunk, „Lady Gaga – Fogd a kezem” című dala is nagyon jó. Ennek apropójából az énekesnő egy dögös képet is megosztott az Instagram-oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lady Gaga (@ladygaga) által megosztott bejegyzés

A Top Gun: Maverick című film zenéjét szerezte: Lady Gaga, Hans Zimmer, Harold Faltermeyer, Lorne Balfe.