Sáfrány Emese nem szereti a váratlan helyzeteket, ezért amennyire lehet, a szülésre is felkészíti magát.

„Olyan típus vagyok, hogy ha ismeretlen terepre érkezem, egyfajta bizonytalanság kerít hatalmába, ezért szeretem körbejárni a témát. Nagyon sok emberrel beszélgettem, és mélyen beleástam magam a várandósság folyamatába, a szülésbe és az azt követő időszakba, rengeteg kérdés merült fel bennem. Ezért volt szükségem egy olyan szakemberre, aki mindent megválaszol nekem. A babavárásban talán a szülés a legfontosabb, amire fel kell készülni, hiszen számos váratlan dolog történhet közben” – mesélte a Borsnak Emese, aki a felkészítés alkalmával a többi közt megtanulja a légzést is, ami majd segít a fájdalmak enyhítésében, il­letve a nyomástechnikát is elsajátítja.

Apás szülést tervezünk, ezért majd Ádám is bekapcsolódik, és felkészítik, miképp tud majd nekem segíteni, lelkileg vagy a testi fájdalmakban.-mondta Emese, aki természetes úton szeretné világra hozni a gyermekét.

„Azt is megmutatják, hogyan kell egy babához érni, hogyan kell szoptatni, és minden mást, ami eddig számomra ismeretlen volt. A kötelező vizsgálatok alkalmával és a védőnőnél minden kismama kap tanácsokat, amikkel segítik a leendő anyukákat, de az nem ugyanaz, mint ahogy itt részletesen körbe tudjuk járni minden egyes mo­mentu­­mát” – jelentette ki Emese, majd hozzátette, már most sok­­kal magabiztosabb a szülést il­letően. Megjegyezte, ezeknek a tanfolyamoknak az a lényege, hogy biztonságérzetet adjon a kismamáknak. Ez nála működik is, nem fél a szüléstől, sőt nagyon várja, lelkileg folyamatosan készül rá.