A Szomszédok az egyik legkedveltebb, legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt, amiben a színésznő 1987-től 1999-ig alakította a Mágenheim család gyermekét, azaz Julcsit. Anita nem nagyon szeret a múltról beszélni, de az Origo a sorozat 20 éves évfordulója alkalmából egy régi interjút is előszedett, amiben a színésznő maga mondja el, hogyan kezdődött karrierje, amit Vadász Zoltán indított el. A sztoriról a Blikk is beszámolt.

Ő apukám jó barátja. Nagyon muris volt, egy budai vendéglőben ebédeltünk vele. Én elkezdtem közben színészkedni. De csak úgy, játékból. Mintha én lennék a Zoli bácsi nagy szerelme. Mindenki ránk figyelt. Zoli bácsinak potyogtak a könnyei a nevetéstől, s azt hajtogatta, ha ebből a lányból nem lesz szuperszínésznő, akkor én egy percig ne legyek többé színész!” – mesélte akkor az interjúban Ábel Anita.

„Egyszer csak azt kérdezte: nem félnék-e egy hosszabb tévésorozattól. Én? Félni? Tudomásul vette, de hazaküldött. No, mondtam magamban, Anita, ez nem a te mozid. De egy-két óra múlva csöngött a telefon. Erzsi néni, a statisztaszervező volt: – Gratulálok, Anita, te vagy a Mágenheim Julcsi! Hát így történt” – elevenítette fel a kezdeteket.