Szinte sose válik meg attól a kis dísztől Szikora Róbert, amelyet felesége, Zsuzsika akasztott a nyakába még szerelmük hajnalán. Az előadó számára nagyon fontos ez a medál, amelytől szinte soha nem válik meg.

„A kis szívecskét még Zsuzsika akasztotta a nyakamba ’72–’73 nyarán, amikor még udvaroltam neki. Egy damilon lóg, szinte mindig a nyakamban van. Miután nekem adta két évvel később már a feleségem lett. Azóta is ő a legfőbb múzsám” – mondta a 95.8 Sláger FM-en Szikora Róbert, aki számára a hűség az egyik legfontosabb alappillér az életben.

„Amikor az R-Goval ismét felkapott lettem, millió levelet kaptam nőktől, köztük olyat is, amelyben azt állították, hogy az én gyerekemmel várandósak. Sok pletyka volt akkor körülöttem és persze voltak, akik a külsőmet kifogásolták. Akadtak olyan megnyilvánulások, amik nem estek jól, de ma már nem foglalkozom a gyűlölettel” – tette hozzá az előadó, akit soha egy pillanatra sem részegített meg a hölgyek ostroma.

„A hűség döntés kérdése, számomra egy szép emberi tulajdonság, amiben nincs megingás. Isten színe előtt mondtuk ki, hogy holtomiglan-holtodiglan, jóban-rosszban. Mindig is hűséges akartam lenni, hiszen egy olyan emberrel mondtam ki az »igent« Isten színe előtt, akibe szerelmes vagyok, akiért az életemet odaadtam volna, hogy minden nap mellettem legyen. Ezt soha nem felejtheti el az ember, ez az alapja a hűségnek” – mondta Szikora Róbert a Sláger Kult műsorvezetőjének, Sándor Andrásnak.