Lassan egy éve már, hogy Attila előállt azzal a vallomással, hogy nár­cisztikus szociopa­ta. A kijelentése precedenst teremtett; az őszinteségét néhányan értékelték is, mert nem számít túlságosan megszokottnak, hogy valaki ilyesmivel a nyilvánosság elé áll – írja a Hot! magazin.

„Volt, aki azt mondta, hogy ez a bátor lépés talán más nárcisztikus szocio­pa­tá­kat is arra buzdít, hogy ha nem is „coming outolnak”, de legalább magukba néznek. Már önmagában az a felismerés, beismerés, hogy az ember ezzel küzd, nagyon fontos lépés„ – magyarázta a lapnak a híresség.

Attilát egy, a témáról szóló könyv – dr. Szántó Szilvia A nárcisztikussal egy ágyon című regénye – is arra sarkallta, hogy beszéljen a betegségéről.

„Ezek az emberek borzalmas károkat tudnak okozni”

Attila fontosnak tartja, hogy minél többet tudjanak erről a jelenségről az emberek, és őszintén vallják be saját maguknak és másoknak is a problémáikat.

Ezek az emberek borzalmas lelki, érzelmi károkat tudnak okozni. Minél hamarabb felismeri valaki, hogy egy ilyen „defektes” egyénnel van dolga, annál hamarabb tudja a döntést meghozni, hogy kiszáll-e az egészből. Biztos vagyok benne, hogy így is lesznek bőven olyan emberek, akik azt mondják: „Oké, értem, felfogtam: ő ilyen!” Csakhogy ezek az emberek nemcsak ártalmasak és manipulatívak, de közben van bennük valami veszettül vonzó is. És ezt a vonzalmat rendszerint tudják is használni” – ismerte be a Hot! magazinnak az Argo sztárja.

Attila úgy érzi, egyelőre nem okozott másoknak mély károkat – bár saját bevallása szerint is lehetséges, hogy van olyan exe, aki ezt cáfolná. Az említett könyv férfiszereplőjéhez mégis sokban hasonlít, ám nem mindenben.

„Teljesen más bennem és a könyvben a szexuális viselkedés. Az, hogy szexrab­szol­gaként tartsak valakit, teljesen távol áll tőlem. Nem volt szükségem ilyenre, és nem is vágyom rá„.

Hamis remények

Dr. Szántó Szilvia A nárciszti­kus­sal egy ágyon című könyve a hamis remények keltette illúzióról szól, egy lelkileg és testileg megterhelő kapcsolatról, ahonnan nehézkes és lassú a kiszakadás. Vannak kapcsolatok, amelyekkel önmagunkat bántalmazzuk? Erről szól a regény, amely Jázmin életén keresztül mutatja meg egy bántalmazó kapcsolat működését és a családi gyökereket is, ahol gyakran jelen vannak a bántalmazás csírái.

A csütörtökön megjelenő Hot! magazin legújabb számában az is kiderül, mi vezette rá Árpa Attilát, hogy ezek a személyiségjegyek rá is érvényesek.