RETRO RÁDIÓ

Lelepleződtek: ez történik Saroltával, ha Vilmos király lesz





Ugyan Vilmos herceg csak a második a trónörökösi sorrendben, már most tudni, hogy megkoronázása a lánya életében is komoly változásokat eredményez.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.17.
brit királyi család

Ritka és egyedi cím birtokosává válik Sarolta hercegnő, ha édesapja fejére kerül az Egyesült Királyság koronája: ebben az esetben ő lesz az ország egyetlen brit királyi hercegnője. A tradicionális címet mindig csak egyetlen ember birtokolhatja az országban, méghozzá az uralkodó legidősebb lánya – írja a Mirror.

 

(Photo by Daniel LEAL / AFP)

Jelenleg Vilmos és Katalin egyetlen lányának az Ő királyi fensége Sarolta cambridge-i hercegnő (Her Royal Highness Princess Charlotte of Cambridge) a hivatalos címe, amely ugyan magyar fordításban sokkal fennköltebbnek hangzik a brit királyi hercegnő (The Princess Royal) titulusnál, azonban míg az előbbi cím több családtagot is megillethet, addig utóbbiból mindig csak egy lehet legfeljebb. A most 7 éves Sarolta a nyolcadik lehet a brit királyi hercegnők szűk és rangos táborában, amint Vilmos elfoglalja a trónt.

A cím jelenleg azonban foglalt: II. Erzsébet királynő egyetlen lánya, Anna a brit királyi hercegnő, és amennyiben Anna még élne Vilmos koronázásakor, úgy Saroltának várnia kéne az új címére. Egy brit királyi hercegnő ugyanis a haláláig őrzi a titulusát, függetlenül attól, hogy már nem az édesapja viseli a koronát. Anna hercegnő előtt V. György lánya, Mária hercegnő viselte a címet – éppen ezért II. Erzsébet királynő apja uralkodása idején nem válhatott brit királyi hercegnővé, hiszen a nagynénje révén az már foglalt volt. A szigorú palotai szabályok szerint tehát Sarolta csak akkor lehet apja uralkodása alatt brit királyi hercegnő, ha nagynagynénje már nem él. Mivel Károlynak csak fiai születtek, így Annát követően a kislány a cím várományosa – amennyiben Vilmos is beleegyezik királyként, hogy a lánya elnyerje a ritka titulust.

Azonban nem Sarolta hercegnő az egyetlen, akinek az életében komoly címváltozásokat hozhat egy uralkodóváltás: ha a rebesgetéseknek eleget téve a királynő hamarosan átadja a trónját a fiának, Vilmos megörökli Károlytól a walesi herceg címet – ezt a titulust az uralkodó elsőszülött fia és egyben örököse birtokolhatja csak.





Ezeket olvastad már?
Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Vilmos és Harry herceget is ismerte, kirúgták a pedofil tévést

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Ritka pillanat: nem akárki öltöztette így Tóth Gabit

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás