RETRO RÁDIÓ

Nyertes Zsuzsa: Az utolsó percig hittem, hogy ezt a harcot is megnyeri Jóska





A 82 éves nevettető szervezete közel három hétig küzdött a koronavírus ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.18.
gyász

Vasárnap hajnalban végleg megpihent Sas József. A 82 éves nevettető minden óvintézkedés ellenére december végén elkapta a rettegett koronavírust. Szeretett neje, Zsuzsa a tűztől is óvta, a járvány első hullámának kezdetén teljesen bezárkóztak, csak ő, a lánya, Ági és férje ápolói látogathatták a sztár.

- Majd ha kinyílnak a tulipánok, jöhetnek a barátok – bizakodott még Zsuzsa asszony márciusban, remélve, hogy pár hét alatt vége lesz a járványnak.

A második, még agresszívabb hullám azonban már Sast sem kerülte el. A művészt kórházba szállították, ahol az információk szerint az állapota a körülményekhez képest kielégítő volt, nem volt szüksége lélegeztetőgépre. Barátai is bizakodók voltak, mindenki hitt abban, hogy kikerül a kórházból, azonban a betegség erősebb volt nála.

Fotó: DFP

Nyertes összeomlott

A komédiás halála után nem sokkal később sikerült elérnünk Nyertes Zsuzsát. Az ünnepelt színésznő hosszú évtizedek óta volt barátja a nevettetőnek, számtalan kabaréban dolgoztatták meg a közönség rekeszizmát. A komika elcsukló hangon vette fel a telefont lapunk munkatársának.

- Nem fogynak el a könnyeim, reggel óta zokogok, nagyon sok volt már az utóbbi időszakban a veszteség az életemben - mesélte sírva a színésznő.

- Az utolsó percig hittem, hogy ezt a harcot is megnyeri Jóska. A sztrókja után is beállt a vérnyomása és bár ágyhoz volt kötve, humora és életszeretete változatlan volt. Azt gondolom, hogy ő nem tud meghalni, Sas József nem halt meg! Már életében legenda volt és bár már ő az égi színpadon nevetett a nagyokkal, ő mindig is volt, van és lesz – fűzte hozzá a sztár.

Fotó: Zih Zsolt/MTVA

Kabaré király

Az 1939-es születésű Sas már igen korán megismerte a veszteséget. Édesapjáról, Sas Imréről egy emléke maradt, mielőtt Auschwitzba hurcolták és kivégezték. A nemzet komédiása pont a drámáiból kovácsolt előnyt a színpadon, ugyanis a legnagyobb tragédiákból is képes volt viccet csinálni, talán ezért is volt hat évtizeden keresztül a közönség kedvence. A Sas-kabaré fogalommá vált Magyarországon, hisz nem múlhatott el szilveszter a poénok pergőnyelvű mestere nélkül. Legyen szó közéletről vagy politikáról, Sas mindenben megtalálta a viccet. 2018 novemberében jelentette be visszavonulását, megromlott egészségállapota miatt.

Fotó: MTI/Földi Imre

Túlélte a lehetetlent

2019-ben thaiföldi nyaralásán sztrókot kapott az akkor 80 éves komédiás. Hazaszállítása után azonnal megkezdődött a rehabilitációja, sokan attól tartottak, nem éli túl a sztár. Az állapota pár hét alatt szerencsére jobbra fordult; a beszédközpontja nem sérült, azonban fél oldalára lebénult.

A felesége és lánya éjjel-nappal a komédiás mellett volt, két ápoló vigyázott rá a nap mint nap. Az utóbbi két évben sokat javult az állapota, segítséggel rövidebb időre lábra is tudott állni és egy-két lépést meg tudott tenni, ami csoda számba ment az ő korában. Életkedve és humora töretlen volt, dacára annak, hogy az utóbbi hónapokban nem tudtuk sokat az állapotáról. Felesége hosszú ideje nem kommunikált a médiával, ahogy lánya se, akik a pozitív COVID-19 teszt után is rendíthetetlenül hittek a csodába, hogy Sas legyőzi az eddig világszerte közel 2 millió halálos áldozatot követelő kort.





Ezeket olvastad már?
„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás