Berki Krisztián feltételezett dílere: „Ismertem Krisztiánt, de soha nem adtam neki drogot” – állítja a 42 éves vecsési férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert adott a celebnek. A férfi azt azonban elismerte, hogy ő maga drogfogyasztó – számolt be a hírről a tenyek.hu.

„Ismertem Krisztiánt, de soha nem adtam neki drogot” – mondta Berki Krisztián feltételezett drogdílere Fotó: Metropol/Markovics Gábor

A 42 éves vecsési férfit még kedden fogta el a rendőrség. Azzal gyanúsítják, hogy az elmúlt években többször is drogot adott el Berkinek. Ahogy azt korábban megírtuk: A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. május 6-án ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt. A Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály nyomozói május 10-én Vecsésen fogtak el egy feltételezett drogkereskedőt, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 42 éves K. István lakásán kábítószergyanús anyagokat – az előzetes adatok szerint összesen bruttó 50 gramm kokaint és marihuánát –, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat, és vagyonbiztosítás keretében két nagy értékű személyautót foglaltak le.

A Tények úgy tudja, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű. Korábban is ugyanilyen, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt volt büntetve. Mivel fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért a kerületi ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását.

Ennek hatására bűnügyi felügyelet alá került, ami azt jelenti, hogy nyomkövetőt kap, de Budapesten és Pest megyében szabadon mozoghat. Ha K. István bűnössége beigazolódik, akár 8 év börtönbüntetést is kaphat.