A gyermekágyi időszak nem kíméli Mihalik Enikőt: a jelenleg Amerikában élő topmodellnek gyakran meggyűlik a baja a szoptatással. A Mesélj, Anyukám! podcast harmadik évadának első epizódjában az anyatejes táplálás kerül terítékre, Zubor Rozi, a podcast házigazdája, az Évamagazin.hu főszerkesztője ennek kapcsán kérdezte a friss édesanyát.

A szememre is olvasták, hogy azért nem megy úgy, ahogy kéne, mert nem próbálkozom eléggé. Van, amikor nagyon sok tej van, akkor fáj, akkor az a baj. Aztán amikor meg nincs elég, akkor viszont jön a pánik és a stressz, akkor meg az a baj” – mesélte Mihalik Enikő.

Mihalik Enikő: Nem volt még olyan nap, hogy ne sírtam volna el magam (Fotó: Metropol/SZL)

 

A 34 éves szupermodell már a terhessége alatt tudatosan készült a szoptatásra, ennek ellenére számos meglepetés érte

„Alapjában véve nem vagyok az az utánaolvasós, sem az előre ráparázós típus, most mégis próbáltam előre felkészülni, sokat beszélgettem tanácsadókkal is. Azt például tudtam, hogy aki szoptatni szeretne, az kemény munkára készüljön, és egy nagy adag kitartás is kell hozzá, ezt maximálisan meg tudom erősíteni. A tanácsadással és a cikkekkel is az a problémám, hogy mindig azt emlegetik, hogy mit kellene helyesen csinálni. De ha nem megy, arra nem adnak tanácsot. És ettől bizony nagyon sokan érzik rosszul magukat” – mondta modell, aki azt is bevallotta: nagyon nehéz időszakot él át, sokat sír amiatt is, hogy úgy érzi, nem tud megfelelni. „Felkészítettek rá, hogy nehéz lesz. De közben most mégis úgy érzem, hogy erre egyszerűen nem lehet előre felkészülni.”

Szerencsére van kire támaszkodnia, Mihalik Enikő férje home office-ban dolgozik, ő a topmodell első számú segítsége

Segít, persze, de az éjszakák kegyetlenek tudnak lenni, amikor a baba mondjuk eltolja magát, nem akar szopizni, ő is sír, én is sírok, mert nem értem, hogy miért nem akar szopizni, és közben tudom, hogy miattunk a férjem sem tud aludni. Amennyire szeretem a kislányomat, és boldog vagyok, annyira nehéz is ez az egész. Az elmúlt hetekben nem volt még olyan nap, hogy ne sírtam volna el magam. Akár szoptatás közben is, otthon evés közben, a zuhany alatt, vagy a parkban, sétálás közben” – vallott őszintén Mihalik Enikő.

Fontos számunkra, hogy a Mesélj, Anyukám! podcastban az anyaságot minden aspektusból bemutassuk. Sokféle magyar édesanyát szólaltatunk meg a világ minden tájáról, és nem átallunk tabukról beszélgetni – fontos, hogy szót ejtsünk ezekről a témákról, hiszen egymás történeteiből erőt meríthetünk. A szoptatás is egy ilyen téma. Csodás dolog az anyatejes táplálás, akár maga az anyaság, de ez is sok-sok nehéz pillanatot tartogat a szép dolgok mellett” – mondta el Zubor Rozi.