A 35 éves Balázs nemrég közös fotót is posztolt a világsztárral, akivel össze is barátkozott a forgatás alatt.

“Tavaly már forgattunk együtt, de akkor még nem volt időnk igazán beszélni egymással, ezért is lepődtem meg annyira, amikor nemrég csörgött a telefonom és Jasonék kerestek. Mondták, hogy fussunk össze. Momoa zavarbaejtően kedves volt. Pacsizott, ölelgetett, jót beszélgettünk. Mindketten elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem iránt és egyből megvolt a közös hangnem is” – mesélte a Metropolnak Balázs, aki eredetileg egy űrgyilkost játszik a filmben, ám a hasonlóság miatt egyből felfigyeltek rá.

“Amikor találkoztunk, Momoa zavarbaejtően kedves volt”

“Egyszer csak odajött a produkció egyik munkatársa, és megkérdezte, mennyire vagyok fáradt. Teljesen kimerült voltam az egész napos forgatás miatt, de azt válaszoltam, hogy bírom.

Erre mondták, hogy az jó, mert akkor beugranék-e Jason helyett?

Először fel sem fogtam, miről van szó, csak gondolkodtam, milyen Jasonről lehet szó. Aztán persze leesett és onnantól felgyorsultak az események. Szerencsére hasonló a termetünk, de azért a személyi edzőm, Kaszás Márk alaposan megdolgoztatott, hogy Momoa ruhái pont passzoljanak rám – tette hozzá nevetve Balázs, aki a személyi edzővel egy tréfát is kieszelt, amikor a világsztár Budapesten járt. – Teljes Momoa-sminkben, amit Melinda Taylor készített, végigvonultam az edzővel, mint a testőrömmel a Four Seasons szállodától a Bazilikáig, ami nem egy hosszú táv, de lépten-nyomon megállítottak Jason rajongói. És senkinek nem tűnt fel a turpisság.

Az egyetemen fedezték fel

Balázs pszichológiát tanult és mellette felvette a filmelmélet tárgyat is, itt figyelt fel rá az egyik tanára. – Odajött és megkérdezte, elvállalnék-e egy szerepet, mert a hosszú hajammal és szakállammal karakteres arcom van. Ez a Drakula sorozatban volt egy szerep, a vámpír feleségének szeretőjét kellett alakítanom. Bekerültem az ügynökségek adatbázisaiba és leginkább külföldi produkciókba hívnak, voltam már viking, de szerepeltem a Witcherben, a Jamestownban és számos más produkcióban, reklámban is.

Ha minden igaz, ő Megyeri Balázs

Magyar Aquamanként segít

Balázs élharcosa a vidramentésnek, amiért ráragadt a magyar Aquaman titulus is. – Vidraovi építésébe kezdtünk, de rengeteg egyéb állat megmentésében is igyekszem részt venni. Legutóbb egy félvak, béna kis bagoly életéért harcoltunk, aki végül teljesen felépült, pedig senki nem hitt benne, rajtunk kívül. Az igazi hozadéka a “momoázásnak”, avagy a Jason-dublőrködésnek, hogy felhívhattam sok ember figyelmét a hazai környezetvédelem fontosságára, valamint mosolyt csalhattam néhány ember arcára. Legutóbb egy kisfiú születésnapjára toppantam be Aquamanként, akinek ez volt az álma, hogy találkozhasson kedvenc hősével. Szívbemarkoló volt a szeretet, amit kaptam, ezért szerencse a hosszú haj, mert kicsit elrejtette a könnyeimet.

… Ő pedig Jason Momoa (fotó: Getty Images)

Nem él vissza a hasonlósággal

Megyeri Balázs nem tagadja, rengeteg megkeresést kap a hölgyektől, rendszeresen bombázzák üzenetekkel, de sosem élt vissza azzal, hogy hasonlít a világsztárra. – Nem vagyok Momoa, és csak a filmvásznon játszom el őt, én egy másik ember vagyok. Kedvesen szoktam válaszolni az ilyen megkeresésekre és megtisztelve is érzem magam, de úgy gondolom, ez valójában nem nekem szól – tette hozzá Balázs.