Tegnap délelőtt kísérték utolsó útjára Szilágyi István özvegyét, Joli nénit, akinek a temetésére mindkét híresség hivatalos volt. Andi és Ádám nagyon jó kapcsolatot ápolt a tragikus sorsú családdal, így természetes volt mindkettőjüknek, hogy ott lesznek az özvegy búcsúztatóján. Ádám harmonikázott, Andi pedig igyekezett elvegyülni a gyászolók között, és bár egyetlen percre sem kerültek két méternél közelebb egymáshoz, még így is érezni lehetett a köztük feszülő ellentétet; megfagyott körülöttük a levegő. Ádám és Andi tekintete egyetlen egyszer sem találkozott a közel egyórás búcsúztató alatt, az érkezéskor nem köszöntek egymásnak, a ceremónia végén pedig nem búcsúztak el- számolt be a Bors. A két énekes tavaly júniusban szakított, a lassan egy éve tartó rossz viszony okait csak találgatni lehet. Annyi bizonyos, hogy a páros amolyan „olaszos” temperamentumú kapcsolatban élt, a hangos veszekedéseket szenvedélyes békülés követte, majd minden kezdődött elölről, amíg Andiban meg nem tört valami.

A temetőben tartották egymástól a tisztes távolságot Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost

„Nem békében váltunk el, nem is valószínű, hogy békével fogok rá gondolni valaha” – írta ki a szakítás után Tóth Andi az Instagram-oldalára a különválásuk után, és úgy fest, be is tartotta a szavát, azóta sem lettek barátok, sőt.

A szakítás után először ősszel, a TV2 stúdiójában találkoztak. Mindketten a Sztárban sztár című nagysikerű show-műsor versenyzői voltak. Már akkor sokan mondták, hogy a csatorna szerkesztőitől igencsak pikáns húzás volt az utálkozó volt szerelmesek szerepeltetése, hiszen garantálható volt, hogy ha ők ketten egymás közelébe kerülnek, vagy így vagy úgy, de forrni fog a levegő. Így is történt, cikkek tucatjai jelentek meg arról, hogy miként igyekeznek elkerülni egymást a szűk folyosókon, hogy néha egy-egy lopott pillantást azért el lehet kapni kettejük között, és külön Facebook-csoportok alakultak azt a témát boncolgatva, hogy vajon kibékülnek-e valaha? A sors furcsa fintora, hogy végül Vastag Csaba mellett ők ketten maradtak a döntőben – amit végül Ádám nyert meg –, hosszú perceket kellett élő adásban egymás közvetlen közelében álldogálniuk, mire kiderült a végeredmény.

A két fiatal az elmúlt hónapokban nem kereste egymás társaságát, hónapok elteltével tegnap, Jolika temetésén találkoztak újra. Furcsa pillanatok voltak. Szemmel látható, hogy a békülést a gyász sem hozta el számukra. A viszonyuk mostanra oda jutott, hogy csak akkor hajlandók közösen egy helyszínen tartózkodni, ha valami igazán fontos elfoglaltságuk van, maguktól nem szorgalmazzák a közös programokat. Ha pedig egy helyszínen kötnek ki, akkor sem fektetnek hangsúlyt a legalapvetőbb udvariassági gesztusokba sem… Egyszerűen úgy tesznek, mintha ott sem lenne a másik.

Több mint két évig tartott Andi és Ádám viharos ­kapcsolata