Brutális veszteségek: Curtis 10 milliót is bukhat a Majkával való szakításon





Tovább gyűrűzik a Majka és Curtis-féle botrányos szakítás, ugyanis kiderült: a rapper rengeteg pénzt bukhat a már leszervezett koncerteken. A Bors számításai szerint két hónap alatt akár tízmillió forintot is veszíthet az újabb botlása miatt, hiszen az évi jogdíjakon túl feltehetően Curtis jövedelme nagyrészt a koncertek után járó gázsikból állt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.12.
botrány

Curtis és Majka közösen építették fel a produkciót, melyben mindketten megtalálták előadói önmagukat, koncertjeik országon belül és kívül is óriási tömegeket vonzottak. Azonban nem az első alkalommal lehet látni, hogy a zenekaron belül feszültségek alakultak ki, zömmel Curtis függősége, és sokszor botrányos viselkedése miatt. A Bors utánajárt és szakértőt kérdezett meg arról, vajon az újabb baklövés financiális szempontból milyen összeggel károsíthatja meg a zenészt – írja a Bors.

Közös gyermek

A páros már évek óta áll egy színpadon, és kettejük közös „gyermeke” az, melyre a közönség a jegyet megveszi. Ez most a szakítás után a legnagyobb kérdés: vajon hogyan osztoznak, Curtisnek mi jár majd, és az imázsa mellett anyagilag milyen mértékben károsodik?

– Annyit lehet körülbelül tudni, hogy egy nagyobb koncertért hozzávetőlegesen 6 és fél millió forintot kap az egész produkció. Ennek komoly részét a technikai szekció és a stábtagok emésztik fel, ugyanis egy nagyobb fellépésre kamionokkal érkeznek, és egy egész napig készülnek a koncertre – kezdte a Bors által megkérdezett zeneipari szakember, Dred Bíró Zsolt, aki maga is több hasonló gigaprodukcióban dolgozott már mint az egyik műsorszervező cég vezetője, így kellő rálátással bír a mai magyar könnyűzenei koncerthelyzetre.

Nagyon nehéz ezt kívülről megítélni, azonban én azt gondolom: Majka nem fogja teljesen cserben hagyni barátját, és megvonni tőle minden gázsiját. Úgy tippelem, hogy ha nem is a teljes összeget, de egy részét feltehetőleg meg fogja kapni egy ideig Curtis is – mondta tovább Zsolt.

Mennyi az annyi?

A szakember elmondta, hogy nem szeretne nagyon konkrét találgatásokba bocsátkozni, de azt is említette, hogy vannak biztos költségek, amik egy ilyen óriásprodukciónál fixek – mondta a Borsnak Bíró Zsolt, és folytatta a részletekkel.

Minimum ötven, de van, hogy hatvan fő alkotja csak a stábot. A technikusoktól kezdve a táncosokon keresztül a zenészek, és persze az énekesek is ott vannak. Jelen esetben két főhős, a húzónevek, Majka és Curtis, de mellettük Nika is a frontban áll. Hogy tisztán lássuk: egy gitáros vagy billentyűs körülbelül olyan 100 ezer forint körül keres egy koncerten, azonban a frontemberek ennek a többszörösét viszik haza tisztán – számolgatott a szakértő.

– Valószínű, hogy Majka és Curtis kapja a legnagyobb pénzt, hiszen ők adják a nevüket ehhez. Ez megközelítheti a milliós tételt is – folytatta tovább. A zenekar jelenlegi eseménynaptára szerint augusztus végéig még 7 nagykoncertet adnak, ami azt jelenti, hogy Curtis összesen 10 fellépés gázsiját is elbukhatja csak a nyáron. Számításaink szerint akár tízmillió forinttól esik el, mindösszesen két hónap lefolyása alatt.

Egy zsákban gyűlt a pénz

Úgy tűnik, a történelem csak megismételte önmagát, hiszen korábban a két rappernek már többször elváltak útjaik. Majka a korábbi szakításuk után 2018-ban, egy interjú alkalmával elárulta, hogy volt idő, amikor visszatartotta társa pénzét, hogy nyomást gyakoroljon rá.

– Amikor először megcsinálta ezt, levettem a pénzét hetven százalékkal. Mondtam, ezt beteszem ide egy zsákba. Nyár végén, ha minden oké, odaadom – mesélte egy évekkel ezelőtti riportban, és azt is hozzátette, hogy végül a pénz Curtis édesanyjánál, Jutka mamánál landolt.

Szólóban folytatja

Noha a rappert Majka menesztette botrányos viselkedése miatt, a zenész mégis folytatja szólóban a karrierjét. Most hétvégén például két helyszínen is koncertezik önállóan. Fél­órás műsort Curtis több mint 400 ezer forintért vállal a műsorszervező irodák nyilvános adatai szerint.

Majka: Ez nem a mi utunk!

A rapper úgy fogalmazott: nem tudnak segíteni barátjuknak, ha azt Attila nem akarja.

„Ez nem a mi utunk, egyedül kell végigjárnod.”

Újabb ellenségek Curtis életében

Curtis a közösségi oldalakon kérte ki magának a jó kívánságokat. Úgy érzi, bárki, aki jobbulást kíván neki, az ugyanolyan, mint azok, akik neki rosszat akarnak. Ez pusztán csak abból az aspektusból válik érdekessé, hogy mind Majka, mind ő maga elismerték különböző posztokban, hogy Széki Attila valóban ismételten a kábítószerekkel folytatott végtelen háborúba került bele. Úgy tűnik, most teljesen ellentmond ennek a dolognak.





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Házasság első látásra: Bogi és Geri másképp döntöttek

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Nézd, kivel gyűri a lepedőt szexi ruciban Megyeri Csilla!

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás