Mindent vittek, ami mozdítható volt Körtvélyessy Zsolt lakásának kifosztói. A színésznek nincs energiája évekig bíróságra járni, ezért nem tett feljelentést. Helyette magánnyomozókat fogadott – tudta meg a Bors.

Nagyon nehéz időszakot élt át Körtvélyessy Zsolt. A Jászai Mari-díjas színművész, 45 évnyi boldog házasság után, karácsony előtt vesztette el feleségét, Egerszegi Juditot. A színésznő mindössze öt hét alatt halt bele a koronavírusba. A gyászoló színész otthonába ráadásul ismeretlenek törtek be, amíg ő a lányánál és vejénél, L.L. Juniornál karácsonyozott.

„Ma már látom, hogy hol hibáztam a történetben” – kezdi a Bors megkeresésére Körtvélyessy. „Pár nappal az eset előtt volt lomtalanítás a környéken, és én beengedtem a házba idegen alakokat, akik így alaposan körülnézhettek. Elvitték a pénzgyűjteményemet, melyek között ritka arany és ezüst érmék is voltak, festményeket, porcelánokat, tárgyakat, melyeket évtizedeken át gyűjtögettem, és melyekhez emlékek fűznek. Elvitték azt a totemoszlopot is, amit Cseh Tamástól kaptam, amely számomra felbecsülhetetlen értékű.

A színész a bűncselekmény után nem tett feljelentést a rendőrségen.

”Olyan sok szomorúság van most a szívemben a feleségem elvesztése miatt, hogy nem érzem elég erősnek magam ahhoz, hogy évekig bíróságra járjak. Egyszerűen nincs erre energiám„ – mondja. ”De természetesen nem hagyom, hogy ezek a tolvajok nyugodtan aludjanak, és azt higgyék, hogy megúszták. Magánnyomozókat fogadtam, hogy ők eredjenek a nyomukba. Biztos va­gyok benne, hogy rövid időn belül meg is lesz­nek, mert sejthető, hogy merre kell keresni őket. Nekem az is elég, ha szépen visszahordanak mindent, amit elvittek. Hívő ember vagyok, a büntetésüket úgyis meg fogják majd kapni a Jósistentől.