Krizsán Lili a verseny óta próbál a vízfelszín fölött maradni: dolgozik a dalain, és mindeközben megélhetéséért is harcol. Amellett, hogy a karrierjére koncentrál, egy büfébe is beállt szendvicseket készíteni, nemrég pedig hoszteszként próbált egyről a kettőre jutni. Lilivel a verseny óta nem sok jó dolog történt: megküzdött az anorexiájával, elhagyta otthonát, pár héttel ezelőtt pedig szexuális zaklatás áldozata lett.

„Bezártak egy hotelszobába”

Nyilvánvaló számomra az, hogy valahogyan el kell tartanom magamat, ezért próbálkoztam meg a hoszteszmunkával. Ebből lehet pénzt keresni, ameddig nem sikerül megélni a zenélésből – gondoltam, jó munka lesz… – kezdte a Borsnak Krizsán Lili, aki arról beszélt a lapnak, mi történt vele egy szállodai munka körülményei között.

– Pár hete volt lehetőség egy ilyen munkára, engem és még három lányt elküldtek dolgozni egy szállodába, ahol nem kifejezetten olyan dolgokat vártak el tőlünk, amelyek beletartoznának a munkakörünkbe. Bezártak egy hotelszobába, ahol megjelent egy 60 év körüli külföldi férfi, és annyit mondott nekem, hogy „Na, dologra”. Mondanom sem kell, egyből rohantam, ahova tudtam, és a szállodának a hátsó ajtaján kiszöktem. Csoda, hogy nem rendőri kísérettel távoztam, mivel hála istennek nem is történt semmi konkrét fizikai bántalmazás. Nagyon megijedtem, de szerencsére karakán lány vagyok, és azért eszemnél maradtam. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha nem így van – mesélte a Borsnak Lili, aki azóta kevésbé bízik meg feltétlenül a munkalehetőségekben.

„Nem szabad naivnak lennem”

– Amióta megtörtént ez az eset, háromszor, négyszer átgondolom, hogy elvállaljak-e egy ilyen munkát. Történt bennem egy kisebb-nagyobb életszemlélet-váltás, és rájöttem, hogy nem szabad mindig naivnak lennem. Félelmetes, ami történt, és rossz belegondolni, hogy nálam fiatalabb lányokat képesek ugyanígy testileg kihasználni, és az a baj, hogy ebben a munkában sajnos ez többször előfordul. Úgy érzem, fontos erről beszélni, hogy legalább így segíteni tudjak más lányokon, hogy ne kerüljenek hasonló helyzetbe – osztotta meg aggodalmait a Sztárban Sztár leszek! énekese, aki mindezek ellenére leszögezte, nem az egész hoszteszszakma ilyen. Ez csak egy olyan kisebb része, ami nagyon nagy károkat tud okozni egy nőben.

Lelki szorongást okozhat a támadás

A Bors megkeresésére dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus elmondta: komoly lelki traumát élhetett át Lili.

– Egy ilyen szituációban először előtörnek az emberben az alapvető emberi ösztönei. Másodpercek tizede alatt érvényesül a „menekülj vagy harcolj” elve. Nagy lélekjelenlétre vall, hogy az énekesnő kezébe vette az irányítást és ki tudott kerülni egy ilyen nehéz szituációból. A kezdeti sokkos állapotot egy állandósuló félelem követhet. Egy ilyen traumatikus élmény beleéghet az ember emlékezetébe, ami lelki szorongást, bizalomvesztést eredményezhet. Ha ez idővel nem enyhül, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérnie – fogalmazta meg általánosságban a szakember.