Harry mostanában nem fogja vissza magát, ha a családi titkok kiteregetéséről van szó. Maga mondta el, hogy mennyit örököltek édesanyjuk halála után, illetve a pénz elköltéséről is mesélt. Mint beismerte, amikor a hercegnő 1997-ben elhunyt, nagyjából 8,9 millió dollárt, azaz körülbelül 2,7 milliárd forintot hagyott két gyermekére.

(FILES) Princess Diana (L), Prince Harry, (C) and Prince William (R) gather for the commemorations of VJ Day, 19 August 1995, in London. Prince William turned 25 Thursday 21 June 2007, and in doing so became entitled to part of the multi-million pound (euro, dollar) inheritance left to him by his late mother, princess Diana. The second in line to the throne is now allowed access to the income accrued on the 6.5 million pounds he was left in his mother’s will after she died 10 years ago in a car crash in Paris. AFP PHOTO/JOHNNY EGGITT/FILES (Photo by JOHNNY EGGITT / AFP FILES / AFP)

Ezt az összeget aztán befektették, így a milliárdok csak tovább gyarapodtak az évek során. Ebből aztán nagy költekezések is lettek, hiszen Harry-ék Santa Barbara-i otthona 14,6 millió dollárba került, és vissza kellett fizetniük azt a 3 millió dolláros közpénzt is, amelyet annak idején brit otthonuk felújítására költöttek – írja a Daily Star.

A vagyonról Harry azt mondta, hogy az örökség nagy része már elfogyott, így a továbbiakban magáról is gondoskodnia kell. Azt azonban belátja, enélkül a tetemes összeg nélkül esélye sem lett volna új életet kezdeni kedvesével.

Vilmos és gyermekei több pénzt kaptak ennél, és mivel az „osztozkodásban” szerepet játszik az öröklési rend, Charlotte hercegnő többszörösét fordíthatja majd a jövőjére, mint György herceg.